Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Правителството гори!...
Правителството гори! Никой вече не може да го спаси...! Дори Волен, Краси и... ДПС

Правителството гори! Никой вече не може да го спаси...! Дори Волен, Краси и... ДПСНадежда Големеева  

 

66% са избирателите, които под различна форма се обявяват за смяна на правителството. 41% желаят извънредни избори незабавно, 20% смятат, че има нужда от смяна на министрите и 5% са за нов кабинет в рамките на сегашния парламент. Идеята правителството да се запази в сегашния си формат се подкрепя от едва 20 на сто.

Тежка и категорична оценка на българина за управлението, за ГЕРБ, за случващото се в държавата. За всички

Народното недоволство прелива. Повсеместна мизерия, мегакорупция, опустошени региони, затрит бизнес, неработеща икономика, полицейщина, груби и цинични опити за изборни машинации, брутална престъпност, нефункциониращи институции, провали и скандали... Всичко това формира гняв. Бушуващ и неудържим. Обществото се задушава в тази политическа мъгла. Доверие и надежда почти няма. Алтернатива всички чакат...!

В първите месеци на 2019-та усещането за разпад и катастрофа добива огромни, неподозирано високи размери. Нетърпимостта към премиер, правителство,парламент, институции, политици и партии е факт. 

Българинът проспа, оцеля, стиска зъби от изнемогване през последните двадесет години, а през десетте години управление на Борисов стана просто нетърпимо. Яде постни пици, води обречени битки с монополите, емигрира, пали се от мизерия.

Българинът нямаше пари за лекарства, за хляб, за сметки...

Българинът се надяваше на чудо и дарения, за да спаси децата си, себе си.

Българинът удари дъното, докато неговият Премиер и правителство шестваха по света, за да спасяват света от война и глад. 

Българинът даде ясен сигнал в края на миналата година, че повече така не издържа. И не иска да живее по този начин. Не е съгласен с политиката на управляващите. 

Българинът заяви, че иска промяна. Други лидери и политици. Друга Система. Друг стандарт. Ново начало...

Българинът и днес, в първите дни на март още повече иска същите неща. И  настроенията стават все по-крайни. 

Управлението на Бойко Борисов е катастрофа. Видна, усещаща се болезнено вече от всички, доказана. Рейтингът на ГЕРБ се сгромолясва с всеки изминал месец, вече и седмица.

66% българи, желаещи смяна на правителството наистина е ужасяващ, потопяващ процент. Има ли още накъде!?

Не, няма накъде! В една нормална държава – няма накъде!

В ГЕРБ го знаят. Уплашени са. И Борисов, и Цветанов, и всички които са на клона. Наближава  краят.

Дори платената социология вече не работи, не може да заглуши крясъците на отчаянието. Не може да спаси политическите трупове.

Днешната акция от лъжливи, неверни цифри на Румяна Бъчварова и нейната агенция „Маркет линкс“ само потвърждават, че правителството гори.

Неадекватни и смешни, дори жалки са предложените ни спасителни социологически извадки убеждаващи ни, че  предстоящите евроизбори не вълнуват хората, а правителството бавно, но сигурно възстановявало своите позиции и доверие сред гражданите.

Вие вярвате ли? Глухи и слепи ли сте? Получихте ли си февруарските сметки за парно, ток и вода? Зареждате ли бензин? Какво можете да купите с 50 лв.? Как живеят майките и бащите ви? Доволни и щастливи ли са децата ви, които само за чужбина мислят?

А вие от кои сте?

От тези, които искате избори и нови, отговорни и компетентни хора да ви управляват, или сте от тези, които е питала в своето проучване бившата министърка на МВР, сегашна  началничка на кабинета на Борисов и бъдеща посланичка в Израел Румяна Бъчварова?

А вие от кои сте?

От тези които мислят, че има алтернатива и хора които са различни от тези които гледаме близо  30 години в парламента или сте от тези които подкрепят Статуквото и провалените, несменяеми политически фигури?

А вие от кои сте?

От тези които мислят, ще отидат да гласуват, ще излязат на улицата, ще покажат своя гняв и недоволство или сте от тези, които ще бездействат, ще мърморят и ще продължат да се примиряват с живота такъв какъвто е?

А вие ще чакате ли още? Ще ги оставите ли да продължат да ви се подиграват, да ви мачкат, да ви баламосват и манипулират? 

Да действаме ли...? Какво ще кажете? Хайде да се отсрамим! И нас си, и България.

 

 

Image result for безработица и мизерия в българия Image result for безработица и мизерия в българия

Ножицата на Борисов „изряза“ бедна България

    Image result for протести горива  Image result for протести горива

 

 


91818