Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Пред екокатастрофа: ...
Пред екокатастрофа: Незаконно се вади баластра от р. Вит, за да се строи магистрала „Хемус“

Пред екокатастрофа: Незаконно се вади баластра от р. Вит, за да се строи магистрала „Хемус“Фирмата, която строи АМ „Хемус“ вади незаконно баластра от р. Вит. Районът е пред екокатастрофа. За това сигнализира пред БТВ Димитър Куманов от риболовен клуб „Балканка“.

Той съобщи, че са сигнализирали „Басейнова дирекция-Плевен“, откъдето са казали, че са видели   как се гази в реката и се копае баластра, но не са хванали извършителя. „На следващият ден ние го хванахме. Всички го хващат извършителя, освен „Басейнова дирекция –Плевен“ и РИОСВ-Плевен.

Това е бившето речно корито на р. Вит. Около него имаше горички. Сега всичко е разорано. Това е близо до кръговото, до новата част на магистралата. Сега се маха повърхностния слой, за да се стигне до баластрата. Поискахме от „Басейнова дирекция“ да ни даде разрешително, но няма как да ни дадат. Това е престъпление.  Камионите отиват към Торос, където се изгражда тази магистрала. Копае този, който ни строи магистралата. Не искам да я казвам фирмата. На един камион има фирмата, но не е сигурно, уточни той.

След появата на БТВ тежката техника напусна обекта.  Машините се разбягаха като пилци. „Един ден след проверката ни, „Басейнова дирекция- Плевен“ е дала разрешително, но за строителство на моста, а не на обекта“, допълни още Димитър Куманов.

 

Източник:  frognews.bg

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

За нас боклука..., за общинари и управници – милионите!

Абсурдно закъснелите мерки!

Гарван гарвану око не вади!

ПИАР въздух не чисти!

Зелени заплахи

Нова доза гениалности на столичните общинари

Когато зеленото на парите проговори... или как всеки ден ще плащаме по 20 000€

 


117088