Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Предателството и лъж...
Предателството и лъжите на Борисов

Предателството и лъжите на БорисовПозиция на „ДНЕС“ 

 

Усещате ли се предадени, излъгани и унизени, а някои от нас и подведени... Да, това трябва да чувствате. Следва - ярост, възмущение, обида... За пореден път Бойко Борисов и цялата "машина за избори“ от ГЕРБ се изплюха в лицето на българския народ, на 3,5 млн. българи. С лека ръка и без дори да се замислят. Наопаки и напук на всичко, което говореха и обещаваха  преди изборите!

От няколко дни евентуалното бъдещо коалиционно правителство на ГЕРБ- "патриоти“ вече е почти и договорено. След най-светлите християнски празници Борисов, Симеонов, Сидеров и Каракачанов ще застанат начело на държавата. ОТНОВО! И те ОТНОВО ще лъжат, демагогстват, ще дерибействат, ще се разпореждат, ще съсипват България, ще ни мачкат. Реформи - никакви, а за предизборните им обещания - забравете напълно.

ЗАЩО БЯХА ИЗБОРИТЕ? Едва ли паметта на хората е толкова кратка, че да забрави как през последните 2 години Родината ни се управляваше от тройна коалиция - ГЕРБ, реформатори и патриоти, а по едно време дори и изчезналото АБВ на Гоце се беше присламчило. След изборите на 26 март и пълния провал на т.нар. градски десни, в правителството ще влязат само ГЕРБ и патриотите. Да, в това същото правителство, за което през зимата не можаха да се разберат гербери и националисти, а препъни камъкът тогава пак беше "патриотичното“ искане за 300 лв. минимална пенсия! Ама сега, нали нищо не се е променило? Каква е разликата, драги зрители, слушатели, читатели, българи? Сега предстои да видим ще се разсърдили ли Бойко и кога, и ще клекнат ли "войводите“.  Ако клекнат и има правителство, значи през зимата всичко това е било цирк за простосмъртната публика - за нас. Цирк, за да обслужи егото на Борисов за нови избори и, за да си преброи зайците. И сега някак си уж логично, същите те ще си продължат политиката от преди ноември 2016-а сякаш нищо  не се е променило. Тогава идва въпросът, който ни брули ушите от месеци насам - кому бяха нужни тези избори? Защо се похарчиха толкова пари? На 6 ноември 2016-а на Националния референдум над 3 млн. българи заявиха, че искат ПРОМЯНА - пълна и всеобхватна. Пожелаха мажоритарна система, задължително гласуване и 1 лев субсидия. Точка! Въпреки това обаче нито един държавник, а и целият предишен парламент не се вслуша в гласа на народа. Нещо повече - Борисов подаде оставка след може би отиграната загуба на Цецка Цачева на президентската надпревара. В средата на март той обясни, че го е направил, "за да потвърди силата на ГЕРБ“ и да преброи привържениците си. Сериозно? Човек харчи просто така едни държавни пари, за да погали егото си, да се почувства велик... През това време 43-то Народно събрание можеше да приеме промените в Изборния кодекс, съгласно решенията от Референдума и след това да се проведат новите избори по новите правила! Така, както народът ги е поискал, а не както Бойко Борисов еднолично е пожелал, за да се радва на собственото си величие.

ЗАЩО ЛЪГАХА В КАМПАНИЯТА? Предзизборната кампания беше пълна с лъжи, постановки и безумни обещания. То не бяха високи пенсии и заплати, то не беше елиминиране на престъпността, берекет и изобилие от блага за учители, лекари, животновъди, лесовъди, деца и студенти. "Патриотите“ обещаваха под път и над път 300 лева минимална пенсия, никакви мигранти в България, а и на Балканите чак. Обещаваха твърдо. Е, сега почти го направиха. В името на властта. Тези от нас, които са се надявали, че ще вземат 300 лева пенсия, сега може просто да изпият една студена вода. Няма да се случи! Нищо от това, което обещаваха в кампанията няма да се случи. Те ОТНОВО са на власт и са същите! А ако искаха промяна, можеха да го направят през последните години, дори през последните месеци след референдума. Но, уви! Преди дни Цветан Цветанов заяви категорично "И патриотите вече смятат, че 300 лв. минимална пенсия е невъзможна". Хак да ни е, че вярваме на  поредните лъжи! 

По време на кампанията Бойко Борисов неколкократно използва коза с референдума, за да привлече поддръжници. В рамките на малко повече от два месеца лидерът на ГЕРБ публично няколко пъти категорично заяви, че партията му ще приеме решенията на 3,5 млн. българи. „...Месеци наред всички ние подценявахме референдума. Много искахме да чуем гласа на хората, но когато нещо се поднесе по един начин, няма какво да умуваме, трябва да го изпълняваме. Когато се говореше по трите въпроса партиите си мълчаха, защото мислеха, че е насрочено срещу ГЕРБ...“, "...Очаквам на практика следващото НС да се събере, да промени избирателния закон, да се разпусне и отново да се проведат избори...“ „...Разглеждането на националния референдум от 2016 г., в който мнозинството участвали поискаха чист мажоритарен вот, държавна субсидия за партиите от 1 лев на глас и задължително гласуване, трябва да е първата и основна задача на следващото Народно събрание...“, "Още след първия ден на създаване на парламента той ще бъде подложен на огромен натиск. Има референдум - 2.5 милиона са казали, че искат по друг начин да бъдат провеждани изборите - мажоритарни, с 1 лев субсидия. И ако политиците си мислят, че това ще се игнорира и ще се забрави, това няма да се случи...; ...Всичките се бием в гърдите, че сме слуги на народа. А 2.5 милиона от избирателите казаха, че това трябва да се промени..." ДА! Това са все думи на Борисов. И още нещо изключително важно, в изказване пред избиратели в Стара Загора той заявява, че едно от първите неща, които трябва да се направят в новия е парламент, е да се приемат промени за въвеждане на мажоритарни избори в два тура, както поиска Слави Трифонов чрез референдума. Според лидера на ГЕРБ след това депутатите трябва да се разпуснат и да се проведат избори по новите правила.

Е, хубаво, но явно кралят-слънце страда от остра форма на политическа амнезия, защото днес той сложи черта на народното допитване, излъга (не за първи път) и предаде народа си, пак не за първи път. Мръсно, долно и безпринципно. Просто така... Предаде го.

 

Бойко, ти обеща! Време е за референдума... Няма място за умуване! Изпълнете волята на хората! - Коментар на "ДНЕС"

"Като слуга на народа" Борисов предупреди отново за референдума

Лъжливото овчарче Борисов... или има ли граници съвременният демагог?

Все по-близо до кабинет на ГЕРБ, Реформатори и Патриоти

Цветан Цветанов: И Патриотите вече смятат, че 300 лв. минимална пенсия е невъзможна

ГЕРБ и „Обединени патриоти“ постигнаха съгласие за правителство – кои ще са новите министри  

Борисов: Всички ние подценявахме референдума, сега ще си понесем последствията (СНИМКИ, ВИДЕО)

Борисов: Ако съдът признае референдума, НС трябва да приеме изборния закон и пак - на избори!

Поредната врътня на Бойко - твърдеше, че трябва безусловно да се съобразят с референдума, а сега поставя условието "АКО СЪДЪТ РЕШИ". Вероятно знае какво ще реши съдът... > Ако съдът признае референдума, НС да промени избирателния закон

Мажоритарният вот остава на добрата воля на следващия парламент

Гласуването на референдума може да е опасно

ГЕРБ поиска: Мажоритарен вот в два тура за избор на депутати

Референдумът отложен: ГЕРБ се молят на реформаторите, те им се смеят

Борисов: Можем да дадем сами властта. Със сила не могат да ни надделеят

Някои казват, че преди избори се лъже. За Борисов това не е валидно - той лъже винаги.

 


25391