Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предизборен митинг >...
Предизборен митинг >> Пореден протест срещу кандидата за главен прокурор Иван Гешев

Предизборен митинг >> Пореден протест срещу кандидата за главен прокурор Иван ГешевПореден протест срещу избора на единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев ще се проведе днес.

 

Той е организиран от "Правосъдие за всеки", началото му е от 18 часа, а призивът към гражданите е "Време е за свобода и гняв, време е за промяна!". От организацията внесоха в края на юли предложение за промяна за процедурата за главен прокурор, за да има повече номинации на кандидати.

 

Висшият съдебен съвет обяви 24.10 за окончателна дата за избора на нов главен прокурор. Тази седмица започват изслушванията на единствения кандидат.

 

Ние също искаме да бъдем чути, но понеже не ни канят да си зададем въпросите вътре, ще ги зададем навън. Пращат ни мутри, пращат ни ръгбисти, футболни фенове, за да ни респектират, но не успяват, защото свободата трудно може да бъде смачкана.Започнаха да свалят от ефир авторитетни журналисти, да арестуват фоторепортери, за да заглушат словото, но пак не успяха, защото словото е сила!, твърдят от "Правосъдие за всеки".

 

От организацията уточняват, че не искат оставки на политици, а депутатите да разгледат предложението за изменение на Закона за съдебната власт.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 


113327