Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предизборни заигравк...
Предизборни заигравки! >> ВМРО: Ромите с по 7 деца имат доход по-голям от хората на минимална заплата

Предизборни заигравки! >> ВМРО: Ромите с по 7 деца имат доход по-голям от хората на минимална заплатаЕдни хора за 30 години се превърнаха от работещи, в работещи на социални помощи. Предлагаме спирането на социалните помощи за ромите при отказ от труд. Няма как човек, който е отказал два пъти работа да се издържа на помощи. Лесно се доказват такива хора, които са само на помощи или ТЕЛК, а шофират луксозни коли или вдигат сватба с 1000 души.

Това зааяви депутатът от "Обединените патриоти" Александър Сиди пред БНТ. 

"Ромите с по 7 деца, които са на социална помощ получават общ доход, повече от хората на минимална заплата", каза още той. 

"В по-малките градове има глад за деца в детските градини, нека ромчетата да ходят. Оказва се така, че като попаднат в първи клас те не знаят български, за това трябва да ходят на детска градина", разкри Сиди. 

"Традицията при ромите за раждане под 14 години е незаконна. Ще има съд за мъжете, които са се съвокуплили с деца под 14 години. Случва се така, че родителите на непълнолетните родилки получават надбавки за тях, а момичетата за детето си. Когато им се спрат помощите ще започнат да се замислят", допълни той. 

"Има задължителна програма за ваксинация, която обаче не обхваща гетата, предлагаме да бъдат ваксинирани и тези хора, заедно с по-възрастните", коментира още депутатът. 

"Не наслагваме етническо напрежение, наслагват го хората в гетата, които заявяват, че нямат задължения, а само права", завърши Александър Сиди.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Безплодно! >> "Ромската" концепция на Каракачанов - аборти с държавни пари и доброволни отряди

Каракачанов в отговор на исканата му от цигани оставка: Няма за какво да се извинявам!

България на ромите... и политиците!

 

 


 


 


89120