Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предизборно!* >> Бор...
Предизборно!* >> Борисов нареди на депутатите от ГЕРБ да не гласуват промените в Кодекса за застраховането

Предизборно!* >> Борисов нареди на депутатите от ГЕРБ да не гласуват промените в Кодекса за застрахованетоПредседателят на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на депутатите от партията да не гласува внесените промени в Кодекса за застраховането, докато не бъдат подложени на широк обществен дебат.

Промените бяха внесени от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова и касаят реда и условията за определяне на имуществените и неимуществените обезщетения при застраховка „Гражданска отговорност“.

Промените бяха предложени след тълкувателно решение на Върховния касационен съд, с което се разшири кръгът на хората, които могат да искат обезщетения след смърт на пътя, като вече са включени братя, сестри, баби, внуци и всеки, който може да докаже трайна емоционална връзка със загиналия. 

В законопроекта се предлага най-високата сума за обезщетение да 20 000 лева - за съпруг или човек, с когото загиналият е живеел на съпружески начала, както и за децата и родителите. 

За братята и сестрите се предлага обезщетението да е по 15 000 лева, а за друг човек, който може да докаже силна емоционална връзка със загиналия - по 5000 лева. 

Според Комисията за финансов надзор обаче тези обезщетения няма да могат да се изплащат, ако цената на застраховката "Гражданска отговорност" не се увеличи значително. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Пореден натиск на властта* >> Четири застрахователя са на прицела на ДАНС и КФН

Стягат ни примката* >> Автозастраховките са поскъпнали с над 20% за месец, инфлацията е 0.1%

Кого вижда Борисов в огледалото... сега?

Листата падат! Слънчевата есен на „Борисов 3“..., но зима идва!!!

УЖ Премиер на УЖ „нормална“ държава (ОБНОВЕН) 
80487