Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Представители на Дви...
Представители на Движение за национално единство и спасение ДНЕС-Сливен се срещнаха с между кмета на община Сливен

Представители на Движение за национално единство и спасение ДНЕС-Сливен се срещнаха с между кмета на община СливенПреди дни се проведе среща между кмета на община Сливен и представители на Движение за национално единство и спасение ДНЕС – Сливен.

На срещата представителите на ДНЕС - Сливен поздравиха кмета с избирането му на тази длъжност и му пожелаха мъдро и силно управление. Те го запознаха с целите на движението и дейността на национално и местно ниво до момента.

Представителите на ДНЕС- Сливен поставиха на кмета проблеми, за решаването на които ще следят.

Отчетено бе, че за излизане от тежкото положение, в което се намира община Сливен, е необходимо предприемане на смели и отговорни действия от страна на управляващите, а също така и стимулиране на гражданската инициатива. Декларирана бе необходимост от обединение и консенсус за общи координирани действия за решаване на ключовите за общината проблеми.

От двете страни бе декларирано, че са открити за контакти, диалог и общи действия и мероприятия за решаване проблемите на общината и гражданите.

От страна на кмета беше декларирано намерение за стриктно спазване на всички законови процедури, прозрачност, недопускане на задкулисни споразумения и коалиции. Кмета определи заместник кмета на общината Иван Славов да отговаря за координиране на действията с координационния съвет на ДНЕС- Сливен.

Подписана бе паметна бележка,като участващите в срещата се обединиха около това, че консенсусът трябва да е водещо начало в работата и се договориха да си оказват помощ за изпълнение на мероприятията и инициативите, предмет на проведения разговор.

1. Продължава дейността на движението по инициативата „Общество на

пострадалите от произвола на монополите” като на гражданите се предлага безплатна юридическа консултация. Разширен бе обхвата на предлаганите услуги, като са включени и проблемите с мобилните оператори

2. Предстои откриване на приемна на ДНЕС- Сливен на ул. Гурко 7. В нея жителите на общината ще могат да поставят своите проблеми, а симпатизантите на движението ще могат да се запознаят с целите, инициативите и насоките на работа на движението.

Представителите на ДНЕС- Сливен  пожелават на гражданите на Сливен весели празници и твърдо и непоколебимо отстояване на гражданските позиции през новата 2012 г.

 

3.11. 2011 г.


654