Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предстоящи събития в...
Предстоящи събития в страната за 20 август

Предстоящи събития в страната за 20 августСофия. 
От 14.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще се срещне с министъра на външните работи на Хашемитското кралство Йордания Айман Ал-Сафади.

***
София. 
От 09.40 часа в МВнР вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме Айман Сафади, министър на външните работи на Хашемитското кралство Йордания за разговор на четири очи. В 10.05 часа ще се състоят пленарни разговори между двете делегации. В 11.00 часа в зала „Договори“ на МВнР двамата министри ще подпишат споразумение за визово облекчение на притежателите на дипломатически и служебни паспорти. Екатерина Захариева и Айман Ал-Сафади ще дадат изявление в 11.20 часа. 

***
София. 
От 10.00 часа в сградата на Министерството на енергетиката – ул. „Триадица“ №8 министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще обяви кандидатите, подали заявления в процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“.

***
София. 
От 09.30 часа в Метростанция "Летище София" ще се състои представяне на първата изцяло брандирана мотриса от години насам.

***
София. 
От 10.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Александър Т. и Красимир Н., обвинени в участие в ръководството на престъпна организация или група.

***
София. 
От 10.00 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Огнян Р., производство по чл. 65 НПК - задържане под стража в досъдебното производство.

***
София. 
От 10.30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери ремонта на участъка на бул. „Президент Линкълн", който се изгражда при метростанция 15 в район „Овча Купел", както и ремонтните дейности на ул. „Житница“. Кметът ще провери и строителните дейности в метростанцията. Проверката ще започне от ъгъла на бул. „Президент Линкълн“ и ул. „Зеленика“.

***
София. 
От 12.00 часа в централата на ПП АБВ на улица „Врабча“ 23 ще се проведе пресконференция. 

***
София. 
От 15.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги К. и Димитър П., производство по чл. 65 НПК - задържане под стража в досъдебното производство.

***
София. 
От 18.30 часа на сцената на Кино „Кабана” ще се проведе концерт на рокендрол групата Casual Threesome, част от проект „Акустични следобеди“, финансиран по Столична програма "Култура".

***
Благоевград. 
От 11.30 часа в Общината ще се проведе заключителна пресконференция и официална церемония „Откриване“ по проект „Социална инфраструктура за услуги за деца“.

***
Бургас

От 19.00 часа ще започне честването на паметната годишнина от прочутата битка край поречието на река Ахелой от сградата на местното читалище „Светлина 1934”, където тръгне празнично шествие.

***
Варна.
От 10.00ч., на паркинга пред блок 29, кв. Чайка“. Ще се състои официалното откриване след реконструкция на улична мрежа бул."Осми Приморски полк" в участъка от бул."Васил Левски" до бул. "Христо Смирненски".

***
Варна.
От 11.00ч. до южната страна на подлеза на ул. “Дубровник“ ще се състои официална церемония "Откриване на обект": "Реконструкция на улична мрежа по трасето на бул. "Васил Левски" в участъка от "Подвис" до бул."8-ми Приморски полк". 

***
Варна. 
От 11.00 часа в Парк-музей на бойната дружба – 1444 г. „Владислав Варненчик“ на бул. бул. „Янош Хуняди“ № 55 във Варна ще бъде открита изложбата на Националния военноисторически музей „Музеят – неочакван, отворен, споделен“.

***
Варна.
От 13.00 ч. в Галерия „Къщата на майсторите“ на територията на Панаира на занаятите в Морската градина ще се проведе пресконференция за избора на най-добър сувенир в рамките на 23-тия Международен панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика“.

***
Варна.
От 18.00 часа в мансардата на Градската художествена галерия ще се проведе официално откриване на изложбата „Снимки от улицата“ на Атце Бос (Холандия).

***
Варна.
От 18.30 часа в Арт Галерия „Ларго“ ще се състои откриване на сборна изложба – графика “Рози и Лъвове” на 35 съвременни български художници. Изложбата е част от празничната програма за Деня на Варна – 15 август. 

***
Варна.
От 20.00 ч. до 23.00ч. във Варненския залив в организирано Ветроходно плаване по пълнолуние. В плаването ще се включат над 25 ветроходни яхти, като тази година се присъединяват яхти и от Бургас, които идват за участие в регата Кор Кароли.

***
Видин. 
От 14.00 часа в заседателната зала на 6 ет. в сградата на Общинската администрация ще се проведат консултации за определяне състава на Общинска избирателна комисия Видин, във връзка с произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове.

***
Враца. 
От 09.15 часа на паметника на Никола Войводов (гаров площад) ще бъдат отбелязани 177 години от рождението му. 

***
Враца. 
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца кметът Калин Каменов свиква консултации за определяне състава на Общинска избирателна комисия.

***
Добрич. 
От 10.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се проведе Летен детски клуб „Играй и учи” за пълноценно и забавно прекарване на свободното време на децата от Добрич и гости на града през лятната ваканция.

***
Добрич. 
От 13.30 часа в Дом за стари хора ще се проведе Концерт на Състав за градски шлагери „Добрич“ при Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г.“ с ръководител Валентин Георгиев.

***
Добрич. 
От 14.00 часа в сградата на Община град Добрич в Общинската избирателна комисия ще се проведат консултации за изборите за общински съветници и кметове.

***
Ловеч. 
От 11.00 часа ще се проведе пресконференция в Бароковата къща.

***
Ловеч. 
От 13.00 часа ще заседава комисията за децата, младежта, спорта и НПО към Общински съвет – Ловеч.

***
Поморие. 
С празнично шествие в Поморие ще бъдат отбелязани 1102 години от прочутата битка край поречието на река Ахелой.

***
Плевен. 
От 15.00 часа в зала ,,Плевен" на Областна администрация ще се проведе заседание на областна епизоотична комисия".

***
Пловдив.
В 10.00 часа в пресклуба на БТА-Пловдив на бул."6-ти септември" 140 ще се състои пресконференция на ПП АБВ.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в сградата на общината ще се проведат консултации за определяне състава на общинската избирателна комисия (ОИК) в Община Пловдив. 

***
Сливен. 
От 11.00 часа в зала 105 на Община Сливен кметът Стефан Радев свиква консултации за състав на ОИК.

***
Стара Загора. 
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина“, ул. „Българско опълчение“ № 69, РЗИ-Стара Загора ще гостува на Детски отдел: „Солта – ползи и вреди“. Програма „Познато и непознато“. Творческо ателие.

***
Стара Загора. 
От 18.00 часа в Зала „Байер“ ще бъдат отбелязани 140 години от рождението на Атанас Михов.

***
Шабла. 
От 11.00 часа в залата на Зеления образователен център в град Шабла Областният информационен център – Добрич ще проведе информационна среща, на която са поканени представители на общини, неправителствени организации, научни институти, граждани и медии.

 

Източник: http://m.focus-news.net/?action=lists&id=171

 

 


82594