Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предстоящи събития в...
Предстоящи събития в страната за 21 октомври

Предстоящи събития в страната за 21 октомвриМосква.
Вицепремиерът Екатерина Захариева ще се срещне с министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в ж.к. „Индустриална зона „Капсида" на ул. „Бавария" 11 ще се състои церемония по официално откриване на производствена база. На събитието ще присъстват министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов и Н. Пр. д-р Хасан Улусой.

***
Плевен.
От 14.30 часа в Медицински университет Плевен министър-председателят Бойко Борисов е поканен по повод 45-та годишнина от основаването на университета.

***
Ямбол.
От 10.00 часа на площадката на ГИС „Странджа“ в с. Горска поляна, община Болярово, област Ямбол „Булгартрансгаз“ ЕАД ще открие разширението на газопреносната мрежа по трасето на „Балкански поток“ в участъка от българо-турската граница до компресорна станция „Странджа“. За участие в откриването са поканени министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, народни представители, областни управители, кметове и други.

***
Кнежа.
От 12.00 часа в района на град Кнежа ще бъде проверен напредъкът на строителните дейности по разширяване на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ ЕАД. В инспекцията са поканени да участват министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, народни представители, областни управители, кметове и представители на местната власт, представите на изпълнителите и други.

***
Добрич.
От 14.00 часа в конферентната зала на парк-хотел „Изида“ министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще се срещне със земеделски производители, с работещи в аграрния сектор и всички заинтересовани.

***
София.
От 9.30 часа 31-ви състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу квесторите на КТБ Е. К. и Ст. Л., обвинени в безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 10.00 часа на пешеходния мост над бул. „България“ до НДК ще бъде открита 6-ата фотоизложба „Виж София – променяме я заедно“. Поканени са да присъстват Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София, заместник-кметове на Столичната община, главният архитект на София, общински съветници, представители на фирми, членове на КСБ, възложители и изпълнители на включените обекти, партньори на в. „Строител“ и др.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Тържествена“ на Централния военен клуб ще се проведе международна конференция на тема „Съдебното обучение: минало, настояще и бъдеще“, с което ще отбележи 15 години Национален институт на правосъдието и 25 години съдебно обучение в България.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу П. С., Б. Т., Б. И. и Б. С., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Р. Х., Т. Х., Н. А., М. Х. и А. Т., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Д. Р., М. Ж. Н. К. и Н. Т., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 20-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Н. Б., Е. Б. и М .Б., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ц. Ц., Т. В., П. А., Е. И., В. Г., С. Х., Ц. Д. и Ц. Д., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу В. Х., Н. И., И. И., К. Б., Ю. К., К. Л., М. Т., Д. Д. и Г. Д., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Д. Б., С. С., К. М., А. М., Ш. М., Д. Й. и И. Л., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.00 часа в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе конференция на директорите на националните библиотеки от Югоизточна Европа на тема „Ръкописно-документално наследство в библиотечните колекции на държавите от Югоизточна Европа”.

***
София.
От 18.30 часа в Литературен клуб „Перото“ ще бъде представена книгата „Слънчогледова нива” на Людмила Балабанова.
***
София.
От 19.00 часа в зала „България“ ще се състои концертът „Катули Кармина“, посветен на 25 години перкусионен ансамбъл „Акцент“.

***
София.
От 19.00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще бъде представен френският спектакъл „Н“.

***
Асеновград.
От 11.00 часа в зала 2 на Районния съд ще се гледа делото срещу жена, обвинена за измама за над 4 800 лв.

***
Асеновград.
От 13.30 часа в зала 2 на Районния съд ще се гледа делото срещу мъж, обвинен за неспазване на Правилника за безопасност на труда при взривните работи в рудник „Горен Говедарник” в землището на село Джурково, заради което е загинала една жена.

***
Велинград.
От 14.00 часа на градския стадион ще започнат срещите между отборите по футбол в рамките на Ученическите спортни игри за учебната 2019-2020 г.

***
Добрич.
От 13.15 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще се проведат куклени спектакли „Вълкът и седемте козлета“.

***
Добрич.
От 16.00 часа в Интерактивна зала на Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се състои литературно четене с презентация „Оскар Уайлд и неговите приказки“ по повод 165 години от рождението му.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще бъде представен спектакълът „Боряна“ от Йордан Йовков.

***
Дупница.
От 15.00 часа в града ще се състоят обучения на членовете на секционните избирателни комисии за предстоящите местни избори.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 1 на Апелативният съд ще се проведе заседание по жалбата на жена, която обжалва условна присъда от 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и лишаване от право да упражнява лекарска професия за срок от 1 година. Присъдата е заради причиняване на смъртта на бебе поради немарливо изпълнение на лекарските задължения на обвиняемата.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в Апелативният съд ще се проведе заседание по жалбата на мъж, осъден за шофиране след употреба на наркотици и предизвикване на катастрофа, при която са загинали четирима души.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу жена, обвинена за шофиране след употреба на наркотици и предизвикване на катастрофа, при която е загинал един човек.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу жена, обвинена за укриване на данъци близо 470 000 лв.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в аквариума на Регионалния природонаучен музей ще бъде открита изложбата „Най-отровните риби в света“.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу двама мъже, обвинени за незаконна археологическа дейност.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 3 на Районния съд ще се гледа делото срещу трима мъже, обвинени за палеж на сграда.

***
Поморие.
От 19.00 часа в залата на Народно читалище „Просвета 1888” ще бъде представена комедията „Кафето Ви, г-н Министър” от Хореа Гарбеа.

***
Смолян.
От 15.00 часа на връх Средногорец ще бъде отслужена панихида за загиналите в боевете на връх Средногорец и за Освобождението на Родопите, след които ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника-костница.

***
Смолян.
От 17.30 часа на новия център в Смолян ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на полк. Владимир Серафимов.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Регионален исторически музей „Стою Шишков“ ще се проведе Надпяване в музея: Гласът на България Атанас Кателиев и гласовете на НУФИ „Широка лъка“.

***
Смолян.
От 19.30 часа на Новия център на бул. „България“ ще има тържествена заря-проверка по повод 107 години от Освобождението на Родопите.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Оперния театър ще се състои премиерата на операта за бебоци „ФА СОЛ ЛА се забавлява“.

 

 


110545