Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предстоящи събития в...
Предстоящи събития в страната за днес 2 юни

Предстоящи събития в страната за днес 2 юни



***
Калофер.
От 11.30 часа пред мемориалния комплекс „Христо Ботев“ ще се състои възпоменателната церемония по случай Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

***
София.
От 12.00 ч. пред сградата на Администрацията на президента ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България.

***
София.
От 8.00 ч. в Министерски съвет представител на Националния оперативен щаб ще направи съобщение.

***
София.
От 12.00 часа лидерът на БСП – София Калоян Паргов, членове на Изпълнителното бюро на Градската организация, общински съветници и народни представители ще се поклонят и ще поднесат венци и цветя на паметника на Христо Ботев в Борисовата градина.

София.
От 13.00 ч. в централата на партията ПП АБВ ще даде пресконференция.

***
София.
От 9.30 ч. Съдийската колегия на ВСС ще проведе заседание.

***
София
От 10.00 ч. 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан за тероризъм.

***
София
От 10.00 ч. 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Младен Милков и група за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 10.00 ч. 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Добрин Синигеров, Георги Петров и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 10.30 ч. 18-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Николай Кадийски, Денислав Първолев и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 11.00 ч. 10-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Борис Бутев и Недко Добриков за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 11.30 ч. 12-ти състав на Софийски градски съд ще разгледа дело срещу съдия Люба Петрова от Районен съд – Раднево.

***
София
От 11.30 ч. 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Любомир Димитров по производство по чл- 270 от НПК за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 12.30 ч. в градинката пред НДК ще бъде открита изложбата на „София – европейска столица на спорта“.

***
София
От 14.30 ч. 19-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Христон Митев за кумулиране на наказанията.

***
София
От 15.00 ч. 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Димитър Велков, Добрин Иванов и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
Бургас.
В периода от 10.00 часа до 17.00 часа на кариера "Българово" контролирани взривни работи ще се извършват на кариера „Българово".

***
Велико Търново.
От 11.55 ч. в центъра на Велико Търново ще започне ритуал по повод Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България.

***
Велико Търново.
В 12.30 часа учениците от ПМГ „Васил Друмев” Михаела Стоянова и Иван Брайнов ще представят литературната композиция „Спасена памет“, посветена на Ботев.

***
Видин.
От 11.50 ч. кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, заместник-кметът Борислава Борисова и служители от Общината ще поднесат венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в града.

***
Пловдив
От 14.40 ч. в зала 3 5-ти наказателен състав на Районен съд Пловдив ще разгледа дело срещу В. Т. и В. Г.

***
Пловдив
От 15.00 ч. в зала 10 на Съдебната палата – Пловдив ще бъде разгледано делото по подсъдимите И. А. и М. А.

***
Сливен.
От 11.45 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци по повод 2 юни.

***
Шумен.
От 10.00 ч. министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще поднесе цветя в знак на признателност на паметника на загиналите във войните шуменци на площад „Кристал“.

***
Ямбол.
От 12.00 ч. пред паметника на Христо Ботев в двора на Професионалната гимназия по земеделие – Ямбол ще бъдат поднесени венци и цветя.



Източник: http://m.focus-news.net/?action=lists&id=171

 

 


121914