Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Премиер и кандидати ...
Премиер и кандидати за София - омерзени от гнусна атака срещу опонент

Премиер и кандидати за София - омерзени от гнусна атака срещу опонентПремиерът Бойко Борисов, кандидатите за кмет на София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борис Бонев, депутати от различни парламентарни групи, след които Крум Зарков от БСП, реагираха с възмущение и заклеймиха разпространението на интимни кадри на млада жена в опит да бъде ударен предизборно един от претендентите за кметския пост в София.  Извършител на мерзостта, предизвикала масово отвращение, е нещото, наричащо се ПИК. 

 

Йорданка Фандъкова реагира: 

"Има граници, които не могат НИКОГА да бъдат прекрачвани – това са границите на човешкото достойнство. Опитът да се уязви един от кандидатите за кмет на София по такъв отвратителен начин, е не само недостойно, то убива смисъла от всичко, което правим. Казвам го като човек и жена! Изборите идват и заминават, но трябва да останем човеци!".

Независимият кандидат Мая Манолова също обяви: 

"Гнусните методи за правене на кампания от властта, достигнаха всички, които не са от властта. Това е очевидната истина. Разграничаването от себе си е особено психично състояние, което бих нарекла политическа шизофрения. Солидарна съм с кандидата на "Демократична България" за мерзостта, която търпи. На мен ми се налага да правя същото и го разбирам добре. Някога се казваше, гущера си отрязал опашката. Днес е останала само опашката. Отвратена съм. Нито една власт не предполага човек да падне толкова низко."

Борис Бонев, който също е кандидат от инициативен комитет написа: 

"Битката за кметското място в София е жестока, но тя трябва да се води САМО и единствено в полето на аргументите, идеите и решенията! Жалки са медиите, обслужващи властта. Те от години са използвани за бухалка срещу неудобните и ежедневно сме свидетели как удрят ново и ново дъно. Никога няма да приема нечестната игра, ударите под кръста и унижението на човешкото достойнство. Вярвам, че съществува справедливост и съм напълно убеден, че рано или късно тези подобия на хора, които живеят, за да мразят, ще получат това, което заслужават!"

Социалистът Крум Зарков обяви:

"Намирам за абсолютно дъно, за нетърпима мерзост, за най-долнопробно поведение, да атакуваш политическия си опонент с личните снимки на негови близки. Нито секунда няма да търпя в листата си споделящите подобни публикации, а всеки тиражиращ ги тук или в живия живот заслужава единствено презрение. На потърпевшите декларирам цялото си съчувствие и солидарност."

Реакции на солидарност и подкрепа към жертвата и омерзение от падението на нещото, валяха през целия ден в социалните мрежи от общественици, политици...

Към възмутените политици Клуб Z обаче има питане: 

 

Източник:https://clubz.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова призова: Да разградим стената от бездушие, кражби и корупция в София! Да променим България!

Армен Назарян, Криско и Анелия в комитета, издигащ Манолова за кмет

Мая Манолова депозирайки оставката си: Търпението ми се изчерпа!

Мая Манолова: КАНДИДАТИРАМ СЕ СМЕЛО И ПОЧТЕНО. УТРЕ ПОДАВАМ ОСТАВКА

Мая Манолова претърпя катастрофа. Дано да е случайна, следят ме навсякъде, обяви тя

Проект на Закон за съсловните организации внася днес Манолова

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

Мая Манолова ще спечели...! Каквото поиска, и когато поиска..., заедно с гражданите!


111802