Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Премиерът превърна и...
Премиерът превърна инспекцията на АМ „Хемус“ в блудкава пропаганда на ГЕРБ (ВИЖТЕ УНИКАЛНО ВИДЕО)

Премиерът превърна инспекцията на АМ „Хемус“ в блудкава пропаганда на ГЕРБ (ВИЖТЕ УНИКАЛНО ВИДЕО)Премиерът Бойко Борисов превърна проверката как върви изграждането на магистрала „Хемус“ в предизборно мероприятие.

Той беше посрещнат от възгласи: „Бойко, Бойко“ от мъже, носещи бели тениски с неговия лик.

Присъстващите носеха плакати: „Премиера на народа“, „Борисов, нашият премиер“ и други...

„Тихо ей...Тихо ей... Не се занимавайте с партийна работа“, скастри ги премиерът Бойко Борисов при преминаването покрай тях.

Преди дни Централната избирателна комисия (ЦИК) заяви, че премиерът със свои пътувания из страната не участва в предизборната кампания. Сигналът беше внесен от БСП.

 

Целта е да направим обекта необратим. Изключително важно е да се отпушат строителните работи. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при инспекцията на строителните дейности по магистрала „Хемус“ в района на пътен възел Плевен-Ловеч. Премиерът уточни, че досега отчуждителните процедури на земеделските земи са забавили проекта, но когато бъде изградена автомагистралата БВП в този региона на страната ще се увеличи с 10%. „ Магистралата ще е различна и за Плевен, и за Ловеч, и на курсантите от Долна Митрополия съм обещал“, каза още Бойко Борисов. Той съобщи, че през август ще започне и строежа на два лота по пътя Велико Търново-Русе.

Министър-председателят посочи, че по АМ “Хемус“ ще има тол система, за да се поддържа и изплаща. “Едно е да поддържаш две ленти в зимно време, друго е шест”, каза Борисов. Той подчерта, че системата за плащане и използване на пътищата от тежкотоварните превозни средства е справедлива. “И вчера на срещата ми с превозвачите - няма някой, който да е против тол системата. Въпросът е да го направим така, че особено тежкият трафик - над 3,5 тона, който най-много износва пътните съоръжения, да си плаща”, добави премиерът Борисов.

В отговор на журналистическо запитване министър-председателят Борисов заяви, че проверки от ДАНС на политици се прави много отдавна. „Не одобрявам това, че някоя от властите се опитва да се бърка в независимата съдебна власт. Нали затова се борехме съдебната власт да е независима. Прокурорите си избират прокурори, съдиите си избират съдии, а ние другите власти - президентска, изпълнителна и законодателна си гледаме всеки своите задачи, но така са решили - така правят”, коментира Бойко Борисов и уточни, че не е работа на изпълнителната власт да следи избора на нов главен прокурор. „Това не е моя работа да го следя, не е работа на изпълнителната или която и да било друга власт. Има ВСС, има начин, по който да се избира. Президентската институция има право да одобри или да не одобри. Тогава влиза в сила нейната роля“, каза още премиерът Борисов.

 

 България

 

 

ВИДЕО

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://m.fakti.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Той бърза предизборно, а хората измират по некачествените пътища! >> Премиерът след инспекцията на АМ "Хемус": Строителството ще приключи поне с година по-рано

Това „не е“ предизборно мероприятие! >> Мъж към премиера: Повече от бат Бойко, никой не е направил. Борисов при проверка на Хемус: Стига, стига, тихо. Не се занимавайте с партийна работа

Той бърза предизборно, а хората измират по некачествените пътища! >> Борисов: "Хемус" я правим ударно, каквото съм обещал, ще го изпълня

Борисов на откриването на нов завод в Кърджали: Тук беше гола поляна, а сега изнасяме 100% за чужбина

Премиерът Борисов открива новия булевард „Левски” още днес

Бойко Борисов откри завод за вакумни опаковки в Божурище99716