Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Президентът: Номерът...
Президентът: Номерът с подаване на оставка от Борисов няма този път да мине! Чака го служебен кабинет, който ще е не малко опасен за него.

Президентът: Номерът с подаване на оставка от Борисов няма този път да мине! Чака го служебен кабинет, който ще е не малко опасен за него.Нова порция атаки и обвинения отправи държавният глава Румен Радев към премиера Бойко Борисов. За първи път в последните две години президентът си позволи директно да заплаши премиера със "служебен кабинет".

"Драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението", заяви държавният глава без да даде възможност на медиите за въпроси.

Ето какво каза Радев: „Бойко Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали“, каза пред журналисти президентът Румен Радев, предаде бТВ.

„Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели. Указва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е впрегната да респектира несъгласните българи“, коментира още той.

„В безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство. Методите на министър-председателя издават битието му от началото на прехода. Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият г-н Борисов“, заяви още президентът.

„Скандалите, кризите, растящото недоволство ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимост. Драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението. Затова разбирам и неговата растяща нервност“, каза Румен Радев.

Държавният глава направи това изявление пред медиите, слад като посети централата на „Ултрафлекс Корпорейшън“ в столицата и се запозна на място с дейността на компанията.

 

 

 

 

Източник: http://epicenter.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

За Бойко Борисов – с недоверие... и още нещо!

За Борисов журналистите са мисирки, а човек от президентството - келеш

Радев: Снемам доверие от правителството. На всичко това трябва да се сложи край!

Анализ: Властта е в цайтнот. Страната се развива хаотично. ГЕРБ са се срастнали с държавата

Хиляди искат оставка на правителството! Блокираха София!

За Борисов обратното броене започна ли?


121760