Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Президентът поведе ш...
Президентът поведе шествието в чест на Левски /снимки/

Президентът поведе шествието в чест на Левски /снимки/Президентът Румен Радев поведе всенародното шествие, организирано в чест на 147 години от обесването на Апостола на Свободата Васил Левски. Tо върви по „Пътя на безсмъртието“ – от османския конак до бесилото. Организатор е Общобългарският комитет “Васил Левски”, а държавният глава е патрон на инициативата.

Шествието е гражданско, а не политическо. Поканени са всички, които имат отношение и смятат, че по този начин могат да отдадат почит към делото на Апостола. "Ще има представители на академичните среди, членове на комитетите за Левски от цялата страна", каза председателят на Общобългарския комитет “Васил Левски” Васил Василев.

 


.

 

Стотици хора се събраха по-рано от обявения начален час, за да посрещнат държавния глава. Около 17 часа множеството хора го посрещна Радев с бурни аплодисменти.

 

Той трудно си проправи път, тъй като всички искаха да разговарят с него, да го поздравят или да снимат. Румен Радев е придружен от вицепремиер Илияна Йотова. Повече хора са със знамена и цветя, които ще положат на паметника на Левски. В момента шествието се е отправила именно на там. Възгласи „Румен, Румен“ съпровождат събитието.

 


.

 

Малко преди идването на президента цветя постави Цвета Караянчева, председател на НС. По-рано през деня това направиха премиерът Бойко Борисов, придружен от министрите Младен Маринов и Владислав Горанов.

 

Жълто-кафевите медии не се поколебаха да осквернят паметта на Дякона, като вкарат Румен Радев в полотически комплот. Те написаха, че президентът е "яхнал паметта на Левски".


.

 


.

 


.

 

Паралелно с шествието водено от Радев тръгна и друго водено от патриархът Неофит, обграден от Цвета Караянчева, Йорданка Фандъкова и Даниела Дариткова.
..Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:


121863