Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Президентът Радев пр...
Президентът Радев пред протестиращото множество: Не на страха. Мутри - вън!

Президентът Радев пред протестиращото множество: Не на страха. Мутри - вън!Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж. Не на страха! Мутри - вън! Тове е битка за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България.

Това заяви държавният глава Румен Радев, който излезе при събралото се множество пред президенството заедно с вицепрезидента Илияна Йотова. Той помоли охраняващата протестиращите полиция да се отдръпне с думите "Няма от какво да ни пазите".

 

Ето какво заяви още Радев: "Скъпи българи благодаря на всички вас, които днес сте тук. Виждам хора от всички политически хоризонти и това не е случайно. Виждам хора - млади и стари и това също не е случайно. Българската мафия постигна невъзможното обедини почтените хора срещу себе си. От нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт. да изхвърлим мафията от прокуратурата, която се използва за политически репресии. Българската мафия е бесцеремонна, защото много дълго я търпяхме. Защото твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот, защото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана. Днес гневът се излива на площада.

 

Радев цитира съдия Джовани Фалконе с неговите думи: "Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж"

 

Не на страха! Мутри - вън!", завърши Радев

 

Пред сградата на държавния глава са се събрали освен граждани и много от политическите партии и организации. Сред тях са освен БСП са още Мая Манолова и нейни поддръжници, АБВ,  Движение 21,  „ВОЛТ“. Сред хората се виждат и много общественици, известни с критичното си мнение към управляващите.

 

Президентът отиде при хората, с които се ръкува и разговаря.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Протест ЗА СВОБОДА пред президентството! >> ДА ЗАЩИТИМ ДЕМОКРАЦИЯТА! Призив на Бабикян, проф. Минеков и адв. Хаджигенов (ОБНОВЯВА СЕ)

"Правосъдие за всеки": ВСИЧКИ ТАЗИ ВЕЧЕР ПРЕД ФОНТАНА НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО!

Прокурори влязоха в президентството, задържан е секретар на Радев (обновена)

Адв. Хаджигенов за акцията на прокуратурата в президентството: Това е преврат

Елена Гунчева: Всички български граждани от 18.00 часа пред Президентството130000