Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Причината, заради ко...
Причината, заради която Борисов не може да бъде на власт

Причината, заради която Борисов не може да бъде на властДори безкрайно сложните неща могат да бъдат лесно разбрани, когато бъдат подходящо обяснени. А това обикновено става с простички примери. Защото дори най-сложното нещо е съставено от съвсем прости основи.

Така е и с управлението на Бойко Борисов. За да преценим дали то следва да продължи, трябва да си отговорим на следния въпрос – удовлетворява ли обществените нужди? И отговорът е категорично НЕ!

Дори няма да изброявам купищата скандали, станали факт само през тази година или само през времето на извънредното положение и извънредната обстановка. Ще дам само два примера.

Първо, въвежда се забрана нощните заведения да работят, поради опасност от разпространение на коронавирус. Да напомним, заради коронавируса влязохме в извънредно положение, т.е. това е признато от управлението на Бойко Борисов обстоятелство, застращаващо държавата! След това почва ропот, дори не особено силен – само с няколко "кокетки" (да не ползвам други описания) в телевизионен ефир и хоп – върнахме нощните заведения на работа! Защо – защото като ходели хората да протестират и по този начин се събират, значи какво пък толкова, ако идат и на дискотека. Научна и медицинска обосновка на решението – НУЛА! И то при световни примери като Южна Корея, която сам Борисов сочеше по време на извънредното положение – там хлопнаха кепенците на нощните клубове и то безпрецедентно, припомнете си ТУК ЗАЩО!

Това е логиката на Борисовото управление – да угажда, само и само да оцелее, независимо от цената за обществото! Да угажда на тези, които смята, че могат да му помогнат и ще са му полезни да остане на власт! Както и на тези, на които дължи властта. И още примери в тази посока мога да давам, но хората с капка мозък в главата отдавна са разбрали за какво става въпрос – другите, и с фуния да им наливаш сиво вещество в тиквата, няма да проумеят.

А че Борисов вече е вън от властта особено силно показа случаят с началника на полицията в Бургас. Навсякъде по медиите беше тиражирано как след напрежението в Росенец Борисов поискал да даде оставка (нарочно давам ПРИМЕР с репортаж от друга медия), но след това вътрешният министър Младен Маринов не я прие. Къде се е чуло и видяло при ясна уж структура на управление по-нископоставен да се налага на по-висшестоящ? Какво казва за едно управление това, че разпорежданията на началника не се изпълняват?

Този път, обаче, Борисов ще стои до дупка на власт. Защото е пределно наясно – след като веднъж слезе от поста, връщане обратно ще изисква толкова чудовищна цена, че дори той трудно ще я плати. В този ред на мисли - има ли още вярващи, че Борисов няма да иде в трета глуха веднага щом повече не може да се докопа до премиерското място? Той няма друг избор буквално за живот, освен да е премиер!

Автор: Ивайло Ачев 

Редактор: ИВАЙЛО АЧЕВ 

 

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

”Политико”: Корупционната криза в България “сложи въжето” на премиера Борисов

Ден пети: Протести за ОСТАВКА на правителството! Днес, понеделник от 17 ч. всички ЗАЕДНО при фонтана пред Президентството! ДА ЗАЩИТИМ ДЕМОКРАЦИЯТА!

”Политико”: Корупционната криза в България “сложи въжето” на премиера Борисов

Докато десетки хиляди демонстрират, Борисов обяви: ОСТАВАМЕ! Протестирайте, колкото си искате!

 


130462