Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Приятелят на БСП* >>...
Приятелят на БСП* >> Костадин Костадинов: Държавата става частна

Приятелят на БСП* >> Костадин Костадинов: Държавата става частнаДържавата се разпарчетосва. Това е в полза на управляващите. Те го правят със законови ресурси. Променят закон, с което дават възможност на охранителите да влязат в ролята на полицаи. Това заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов пред Bulgaria ON AIR .

 

Ако така продължава, държавата ще се разпадне през следващите 10 години, прогнозира той.

 

Законът за частната охранителна дейност противоречи на българската Конституция и чрез него държавата ни се отказва от една от основните си функции. На практика България вече влиза в един почти неспасяем период на пълзяща феодализация.

 

Държавата ще стане частна. Има частно здравеопазване, частна полиция, ще се появи частна армия. Сега охранителите стават полицаи. Утре някой ще каже: "Това е мое, то е частна собственост" и никой няма да може да му каже нещо. 

 

В Румъния двама полицаи с една полицейска кола с марка „Дачия” обикалят две населени места. Така престъпността бе убита, дава пример Костадинов.  

 

Системата на МВР не може да бъде заместена. Но има възможности за взаимодействие. Не трябва да гледаме на частните охранители като външни за държавата, смята от своя страна подп. Николай Марков, бивш служител в НСО.

 

*Заглавието е променено от редакцията 

Източник: https://frognews.bg/


55722