Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Припеви за бунтовете >> Протестите не стихват: Плод на грешна комуникация или на грешна политика са те?

Припеви за бунтовете >> Протестите не стихват: Плод на грешна комуникация или на грешна политика са те?Коментар на журналиста Недялко Недялков и политолога Мария Пиргова пред Bulgaria ON AIR

ВИДЕО

 

 Протестите в страната не стихват. Както често сме свикнали да виждаме в родната политика - проблемът с недоволството на хората ще се окаже в грешната комуникация.

Вчера премиерът Борисов посъветва министрите си да обясняват на гражданите управленските решения на правителството, за да стигнат до съзнанието на повече граждани.

"Управляващите реагират първично, както винаги. Борисов вече има два недовършени мандата, а сега ще се мъчи да изкара третия си посредством същите методи. Това обаче няма да успокои обществото. Корените на протестите са много дълбоки вече", коментира в студиото на "България сутрин" политологът Мария Пиргова.

Журналистът Недялко Недялков обаче отбеляза, че е важно преди всичко да стане ясно дали наистина обществото стои в основата на тези протести. 

"Хората имат всички основания да изразят недоволството си. Случващото се обаче е подмяна на автентичния простест, обладаване от криминални елементи. Лидерите на голяма част от демонстрациите в страната са хора с присъди и убийци", отсече Недялков.

Вчерашният ден отново премина в протести в големите градове на страната. Митинги и блокади на пътища срещу високите цени на горивата и с искания за оставка на кабинета имаше снощи в София, Перник, Варна и още редица градове.

Край Перник автомагистралите "Люлин" и "Струма" отново бяха блокирани. Стотици хора направиха шествие и спряха движението към София за два часа. 

Исканията им бяха за ниски цени на горивата, за по-високи доходи и по-добър стандарт на живот. 

Вижте видеото с целия разговор! 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.bgonair.bg/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Припеви за бунтовете* >> Уличните протести - съвършено автентични или сценарий с познати актьори?

Анализатори близки до властта с припеви за бунтовете

България се вдигна >> Майките потеглиха към кв. "Люлин", перничани пак блокираха "Струма"

Време е да изхвърлим боклука* >> Полицейски произвол на протестите в София, Перник и Троян

Официално са обявени протести в СОФИЯ за неделя и понеделник


81493