Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Присмяла се кука... ...
Присмяла се кука... на криво дърво* >> БСП иска оттеглянето на зам.-министър заради конфликт на интереси

Присмяла се кука... на криво дърво* >> БСП иска оттеглянето на зам.-министър заради конфликт на интересиИзпълнителното бюро на БСП иска оттеглянето на зам.-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова. Мотивът е конфликт на интереси, след като днес се разбра, че охранител на строежа на новата сграда на парламента е фирма, в която тя е била сътрудник. В шахта на строителната площадка бе открит мъртъв един от охранителите.

 

Фирмата е "Дефанс консулт", а според Търговския регистър и Сметната палата преди няколко години съдружник в нея е Султанка Петрова, която в предишния мандат бе депутат от Патриотичния фронт. Пред Би Ти Ви Петрова каза, че сега в компанията на високо ниво работи съпругът й Петю Петров.

 

В писмо до съпредседателите на "Обединени патриоти" ръководството на БСП настоява Петрова да бъде отстранена. "Като достойни патриоти, дайте пример, че за Вас конфликтът на интереси в политиката е недопустим", пишат социалистите. Те припомнят, че Валери Симеонов се е противопоставял на назначаването на "калинки" на ГЕРБ и на "партизанските назначения". "Призоваваме ви да продължите със същото отношение към съвместяването в едно семейство на пост заместник- министър и управление на фирма, която охранява Народното събрание. Когато властта и парите са така здраво обвързани, за хората остава засилващото се чувство за несправедливост", се казва в писмото на БСП. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.dnevnik.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ НАШИ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Султанките са навсякъде – охраняват, строят магистрали… Характеризират се с огромна наглост и успяха да таковат мамата на цялата държава

Вместо да се грижат за интересите на народа* >> БСП стартира процедурата за собствена партийна телевизия

Грозен цирк, докато хората изнемогват* >> Младежите на БСП и ГЕРБ затънаха в сапунен сериал с торта

Борисов "оцеля". Задругата ГЕРБ-БСП продължава играта. Докога? (ОБНОВЕН)

СХЕМИ, СХЕМИ, СХЕМИ…, НО ИДВА ШАХ И... МАТ

Недосегаеми до доказване на противното

Да живей, живей труда... А май всичко е въпрос на оцеляване!