Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Признат провал, а ос...
Признат провал, а оставки? >> Томислав Дончев: Моля хората за съдействие, без тях не можем да се справим с чумата!

Признат провал, а оставки? >> Томислав Дончев: Моля хората за съдействие, без тях не можем да се справим с чумата!Той открои като проблем слабото съдействие и съпричастнoст от страна на гражданите

 

Проблемът с африканската чума по свинете не е проблем на Министерството на земеделието или на БАБХ, затова е мобилизиран целият ресурс на държавата.

 

Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по време на изявление в Министерски съвет по повод създалата се кризисна ситуация с африканската чума по свинетe, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 

Вицепремиерът наблегна върху нуждата от съдействие от страна на гражданите: „Нямам предвид само структурите на МВР и армията, които ще окажат съдействие по отношение на контрола на всички кланици. Бих помолил за съдействие, защото нито една мярка, дори да е базирана на целия ресурс на държавата, няма как да е ефективна, ако няма подкрепа от хората“, обясни Дончев.

 

Вицепремиерът открои като проблем слабото съдействие и съпричастнoст от страна на гражданите: „Не само собствениците на прасета, а и кметове на населени места. Без адекватни мерки от тяхна страна, ще се справим много трудно“, коментира той.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:http://epicenter.bg/

 108197