Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Проблемите на пернич...
Проблемите на перничани, събрани в анкета на „ДНЕС”, влязоха в Общинския съвет

Проблемите на перничани, събрани в анкета на „ДНЕС”, влязоха в Общинския съветНа работна среща между представители на организацията на „ДНЕС” в Перник и председателя на общинския съвет в град Перник Владислав Караилиев се обсъдиха резултатите от проведената от „ДНЕС” анкета на тема „Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община”.

 

На база набраните анкетни карти от общо 6 140 анкетирани, бяха идентифицирани следните основни проблеми, които гражданите на община Перник желаят да бъдат решени от местната власт:

 

Липса на работни места      – 32,59 %

 

Лоша инфраструктура – 18,1 %

 

Чистота и озеленяване – 11,58 %

 

Замърсяване на въздуха – 9,33 %

 

Липса на достатъчна места за паркиране – 9,12 %

 

Липса на достъпен транспорт – 7,08 %

 

Бездомните кучета – 5,20 %

 

Липса на канализация – 3,55 %

 

Качеството на питейната вода 2,00 %

 

Опазване на обществения ред – 1,53 %

 

На председателя на общинския съвет бяха предоставени получените разултати и бе изразена надежда, че те ще бъдат разгледани и решени от местната власт. Също така се припомни и за внесените при кмета Росица Янакиева и в Общинския съвет идентифицираните проблеми, които са належащи за решаване от страна на местните власти:  изграждане на канализация в кварталите “Рудничар“ и “Бела вода“; газифициране на всички квартали без ТЕЦ; по-бързо и адекватно възстановяване на разрушената инфраструктура на общината, след ремонти на ВиК, Топлофикация и при газифицирането на града; ускоряване темповете за развитие на новата индустриална зона.

 

Доброволците припомниха, че  приемната на "ДНЕС" и през настоящата година ще е отворена всеки делничен ден от 10.00 до 15.00 часа и гражданите ще могат да излагат проблемите, които ги вълнуват и да търсят съдействие за тяхното решаване, като за целта ще се привлекат доброволци – адвокати, които ще дават безплатни консултации на нуждаещите се.

 

На срещата бе напомнено на председателя на общинския съвет, че мониторинга по отношение работата на местната власт ще продължи и през настоящия мандат. Бе споделено намерението за обсъждане на предложения на съвместна дейност между Община Перник и ГД „ДНЕС”, както и да се търси възможност за тяхната реализация.


1446