Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Проф. Чирков: Здраве...
Проф. Чирков: Здравеопазването в България е най-лошо и на Балканите

Проф. Чирков: Здравеопазването в България е най-лошо и на БалканитеВ Европа най-лошо е здравеопазването на Балканите, а България и тук е на последно място. Така смята големият проблем. Това каза проф. Александър Чирков.

„За нито един пациент нямам молитва, защото ако трябва да се моля, значи не съм сигурен в това, което ще правя. А това е антибожие, защото, ако не можеш да преценяваш рисковете, не ти е мястото в операционната”, каза лекарят  пред bTV.

Проф. Чирков добави обаче, че се е молил след интервенции за оздравяването на пациентите си. Той каза още, че не му се е налагало да оперира свой близък.

„Имам 57 години практика, като започнах от Белоградчик. Липсата на вяра разболява. Ако нямате доверие и вяра, че нещо трябва да се постигне, не е добре за здравето. Злобата води до непрекъснато ангажиране на структурите в човешкото тяло. Непрекъснато се молим, а само през Втората световна война загиват над 52 млн. души. Сега е същото, умират и дечица”, посочи проф. Чирков.

Изостаналото здравеопазване е причина за малкият на брой сърдечни трансплантации у нас, смята медикът. По думите му преди години лекарите са били мобилизирани, така че да имат интерес всички.

Проф Чирков заяви, че до ден днешен си спомня първата си трансплантация и въпреки напредналата му възраст, все още практикува.

Резултат с изображение за Проф. Чирков

http://frognews.bg

 

Източник: https://svobodnoslovo.eu/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Лекари и медицински сестри протестират пред столичната детска болница

И педиатрите излизат на протест

Медицински сестри поставиха срок за оставки >> След националния протест на 15 май ще започнат ефективни стачни действия със спиране на работа

В предизборна безизходица! Борисов „до стената“: >> Отпускаме 50 млн. лв. за заплатите на медицинските сестри

Протестът на медицинските сестри - манифест на продънената социална политика (ОБНОВЕН)

Медицински сестри от болницата в Добрич подадоха оставка

Какво здравеопазване, когато цялата ни държава е болна?! Плащаш или гърмиш! Но дори и когато плащаш... пак може да умреш

Протести, напрежение, затворени отделения: защо здравната система дава на късо?

Медицинските сестри се готвят за мащабен протест

Изпълняват част от исканията на педиатрите, протестът за утре остава

 

 


97856