Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Проф. Н. Слатински: ...
Проф. Н. Слатински: 8 милиона + 35 милиона + 43 милиона + 58 милиона = kleta majka Balgariq

Проф. Н. Слатински: 8 милиона + 35 милиона + 43 милиона + 58 милиона = kleta majka BalgariqА това е идея!! Както казваха през късния соц, трябва да се мултиплицира! Всеки, който дължи на държавата или въобще някому някаква сума, има пълното право да разсрочи задълженията си.

Дали да не опитам с данъчните си задължения, макар че при мен на практика всичко ми удържат l момента на получаването на заработеното с честен труд - в същата секунда, даже още не съм си получил заработеното, а те вече са ми удържали дължимото! Или да помоля "Топлофикация" да престане да тормози по телефона майка ми за ненавреме изплатени 66 лева и 31 стотинки?

 

Чисто математически, поемането от държавата на задълженията от 8 милиона също е разсрочване на плащането, само че за безкраен период от време. Така че с разсрочването от днес не се постига нищо ново, само дето се действа на принципа Трай коньо - дотогава я камилата, я... и се чака обществото да се лашне по друг скандал, защото този трае вече 3 дни, а това е времето у нас, в което всяко чудо губи срок за годност.

 

Понеже при "Българската Коледа", както вече писах тук, се събират около 2 милиона лева, у мен възникна въпросът:

 

Дали може с неизплатени заради разсрочване пари от въпросните 8 милиона да се купи нещо за болниците, в които, например, животът на току-що родените деца виси на косъм?

 

(Някога цял мандат умолявах президента Първанов да се помогне с пари от "Българската Коледа" на болницата "Света Марина" във Варна, в която лекарите правят чудеса, спасявайки недоносени бебчета, но сърцето му не трепна, навярно - само доста безпринципно и много гневно предполагам - защото не съпартиец негов бе начело на тази болница.)

 

Или тези новоородени дечица трябва да разсрочат очакването си от спешна помощ с жизнено важна апаратура, докато длъжниците като мюфтийството (8 милиона), "Леевски" (35 милиона), Домусчиев (58 милиона) сколасат да изплатят някаква прилична част от задълженията си към държавата (а тук ми напомниха, че и Гергов получи даром 43 милиона грешни пари от бедния данъкоплатец)?

 

Аз бях доктор по математика, но само като сумирам тези няколко числа (а с тях списъкът на вересиите не се изчерпва) и ми се завърта главата и ме е страх и срам (за държавата!) да произнеса на глас отговора:
8 милиона + 35 милиона + 43 милиона + 58 милиона = kleta majka Balgariq

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

За да не отнемат на... булката младоженеца - Доган!>> Борисов: БСП да каже, че никога няма да управлява с ДПС

Лъжи и пак лъжи! >> Бойко Борисов: Не сме с договаряли с ДПС по Закона за вероизповеданията

Не става само с блажене

Тук Ал Капоне си има държава. Всички виждаме въпроса. Но ни е страх от отговора

За да има стабилност, ГЕРБ и ДПС дружно опростиха милионите дългове на мюфтийството

СКАНДАЛЪТ НА ДЕНЯ: Бойко Борисов предаде българските интереси..., стана окончателно заложник на ДПС! ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>

Безсрамието и наглостта-еталон на ГЕРБ ! >>Цветанов: Предлагаме не амнистиране на дълговете на вероизповеданията, а отсрочване.

Говори един от главните виновници >> Цветанов: Използваха темата за вероизповеданията с политическа цел

 


92750