Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Прокуратурата нехае ...
Прокуратурата нехае за рекордьора на имотния скандал

Прокуратурата нехае за рекордьора на имотния скандалСигналите срещу зам.-шефа на КПКОНПИ остават без последствия

Зам.-председателят на антикорупционната комисия Антон Славчев единствен излиза сух от скандала "Апартаментгейт". Прокуратурата упорито нехае за сигналите срещу зам.-председателя на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Антон Славчев за имотните му сделки, които бият всички рекорди по цена за квадратен метър. Заместникът на Пламен Георгиев се оказа собственик на огромна тераса с квадратура 244 кв. м и на апартамент с обикновени размери - 63 кв. м, но с необикновена цена - 18 639 лв., или 151.27 евро за квадрат. Имотите са закупени през 2010-2011 г. в чисто нова сграда в столичния кв. "Хиподрума". 

Според имотната декларация на Антон Славчев той е единият от тримата собственици на остъклената тераса с площ на игрище. Другите са жената, с която живее - Зорница Тодорова, и брат му Светослав Славчев. Излаз към терасата, обрамчваща първия етаж на луксозната сграда на ул. "Нишава", имат само три апартамента и те също са собственост на двамата братя и на спътницата на Антон Славчев, разкри разследващият сайт "Биволъ". За отбелязване е, че Славчев е купил жилището от 63 кв. м за 18 639 лв. (според декларацията му), а брат му Светослав по същото време е взел в същата сграда ателие с площ 80 кв. м за близо 100 000 лв.  

Тези обстоятелства обаче не представляват интерес за прокуратурата, въпреки че е сигнализирана. Гражданското сдружение "Боец" подаде сигнал преди повече от седмица, но държавното обвинение все още не се е задействало. Това може би се дължи на факта, че именно Славчев трябва да провери своя шеф Пламен Георгиев заради придобивката, с която се прочу - тераса от 186 кв. м със сауна, барбекю, душ и зимна градина, за която Георгиев и до днес твърди, че е обща част, въпреки че е вписана в нотариалния му акт. Председателят на антикорупционната комисия излезе в отпуск, докато завърши проверката на прокуратурата.  

"Боец" беше сдружението, по чийто сигнал ВКП започна проверка срещу зам.-председателя на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Поводът беше разследване на "Свободна Европа", което разкри, че вторият човек в ГЕРБ се е сдобил с луксозен апартамент с личен асансьор в кооперация "Летера". Проверки се извършват и на други замесени в "Апартаментгейт" - шефа на следствието Борислав Сарафов заради имоти на сина му, бившия министър на правосъдието Цецка Цачева, бившия зам.-министър не енергетиката Красимир Първанов, бившия зам.-министър на спорта Ваня Колева, депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов. Под ударите на прокуратурата попадна и председателят на ВКС Лозан Панов. Единственият, който все още се измъква сух от скандала, е Антон Славчев.

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Антикорупционният орган продължава да прикрива зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов

Като начало: оставки до дупка и разпускане на КПКОНПИ!

ВИЖТЕ ТУК >> ПОСЛЕДНИ РАЗКРИТИЯ ПО "АПАРТАМЕНТГЕЙТ" И ДРУГИТЕ СКАНДАЛИ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ)

 

 97007