Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Прокуратурата призна...
Прокуратурата призна за тайната визита в САЩ на Цацаров и Гешев, но след дъжд качулка

Прокуратурата призна за тайната визита в САЩ на Цацаров и Гешев, но след дъжд качулкаС прес-съобщение прокуратурата чак днес потвърди за започналата преди три дни тайнат визита на Сотир Цацаров и Иван Гешев в САЩ. Обикновенно подобни срещи на ръководители на такива институции се обявяват предварително, защото са повод за гордост, но в този случай държавното обвинение ни информира със странно закъснение и то след като две медии, една от които Фрог нюз разкриха пътуването.

Както Фрог Нюз писа, посещението им до сега се пазеше в пълна секретност, а причините за това събудиха доста съмнения.  От прокуратурата съобщават за посещението ден преди завръщането на разширената делегация, която включва и шефове на служби, които, както става ясно от текста, нищо тайно не правят в САЩ.

 

Ето какво гласи официално съобщение:

 

"Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев са на посещение в САЩ. Визитата е по покана на американската страна за периода 14-17 октомври 2019 г. В посещението, освен главният прокурор и заместник-главният прокурор, участват още председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ Димитър Георгиев, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов и изпълняващият длъжността директор на Служба „Военна информация“ Велко Атанасов.

 

В работната програма са включени срещи във Федералното бюро за разследване, Съвета за национална сигурност към Белия дом, както и в други правоохранителни органи във Вашингтон.

 

Основна тема на разговорите е сътрудничеството между правоохранителните органи на САЩ и България, обменът на информация, противодействието на корупцията и организираната престъпност, прането на пари, както и действията в защита на националната сигурност."

 

По данни на Фрог нюз борбата са корупцията и прането на пари са били двете най-важни теми в разговорите. Американците са поискали информация за съмнителни банкови сметки и съмнителни милиони в тях, свързани с български политици и управленци.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Има такава държава..., но тя е цялата в пламъци

Послание от мафията... като в Колумбия и Венецуела и у нас! (ОБНОВЕНА)

Виктория – изкупителната жертва на Агнеца Божий. Съмненията се множат... и никой вече за нищо не ви вярва!

Превърнахме се в джунгла!

Задочен репортаж от една тъжна неделя

Циганин убиец – има! Намери се!? И какво от това...? Системата продължава да УБИВА!114780