Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Прокуратурата в пани...
Прокуратурата в паника! Търси кой издаде за тайната визита на Цацаров и Гешев в САЩ

Прокуратурата в паника! Търси кой издаде за тайната визита на Цацаров и Гешев в САЩПрокуратурата изпадна в паника, след като в сряда Фрог първи информира, че главният прокурор Сотир Цацаров, неговият заместник Иван Гешев и куп шефове на спецслужби са привикани по спешност в САЩ заради войната между премиера Бойко Борисов и корпулентния бизнесмен Делян Пеевски.

Появата на новината хвърлила в ужас висши представители на държавното обвинение, обясниха за Фрог източници от Съдебната палата. Веднага били разпоредени две задачи. Първата-час по-скоро да се огласи визитата, за да не изглежда прикрита. И второ-да се издири „къртицата“, проговорила за презокеанския воаяж. Настанала паника, защото всички, които знаели за пътешествието, смятали, че ще започнат да ги привикват един по един, за да ги разследват.

 

Хората масово започнали да си трият чатовете, за да не ги набедят за нерегламентирани връзки с нас. Уточняваме, че Фрог научи за пътуването на първите мъже в прокуратурата и службите от три независими източника, след които и представител на летищните власти. Така три часа след публикацията ни, прокуратурата призна за визитата.


Нещо повече-към „удобните“ медии беше пусната снимка, която по-скоро озадачава, отколкото да успокоява, че всичко с пътуването е наред. Любопитното е, че тя не може да бъде открита на официалния сайт.  На нея „гостите“ са се снимали сами, без домакините, което само по себе си е прецедент. Обичайно при подобни ситуации, прокуратурата публикува куп фотоси от срещи, придружени с напоителна информация за разговорите. Този път за сгледите няма и дума.


За да не изпадне в комична ситуация, държавното обвинение е предприело и друг ход по заръка „отгоре“, като подробно ни информира за две други командировки в чужбина. Става дума за тази на шефа на НслС Борислав Сарафов в Измир и на зам.-главния прокурор Ася Петрова в Хага. Според източниците ни била дадена депеша да се пращат „обилно“ снимки от двете събития, за да се „запуши“ устата на Фрог. По всичко личи, че визитата в САЩ е към края си, тъй като според документите Цацаров ще отсъства до днес включително.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

На инструктаж >> Цацаров, Гешев и шефовете на всички спецслужби са в САЩ

Прокуратурата призна за тайната визита в САЩ на Цацаров и , но след дъжд качулка

Супертайно посещение на Цацаров и  в САЩ, причините засекретени

БХК за : Некачествена процедура, некачествен кандидат

 

114930