Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Прошка ли? Не! Не ви...
Прошка ли? Не! Не ви я дадохме! Нямаме право да ви я дадем!

Прошка ли? Не! Не ви я дадохме! Нямаме право да ви я дадем!Информационен сайт "ДНЕС"


Грозното шоу на българските политици няма почивен ден.

Репертоарът е безграничен. Има от всичко в доволно количество, макар и с нулево качество Има драми, скандали, раздори, разводи и бракове по сметка, самоунищожение, върховенство на цинизма, престъпления, кражби.

А лъжите..., на килограм. От всеки и за всичко. Най-вече за успехи, просперитет и светло бъдеще. 

Има цинични обиди и изобилие от нападки. Казват си пе****си, ку*ви, крадци, лобисти, мошеници, парцали, кукловоди.  

Искат си оставки. Борят се за постове и изгодни позицииq от които да протегнат ръка и да гребнат с шепи от медеца. 

Не се сърдят един на друг, само временно. Карат се и после се сдобряват. Това си е част от тяхната игра. Всички го правят! Заедно!

Да, грозна българска политика! С недостойни, некадърни и провалени участници. 

Правят я вече десетилетия. 

Правят политика, както си знаят. За угода. За да си оправят живота.

Един ден в годината тези хора, оказали се по един или друг начин на местата даващи власт и пари решават да поискат прошка. В духа на традицията, показно  да сведат глави пред камерите и да драснат няколко реда във „Фейсбук“. И понеже всеки повод е добре дошъл за PR, първите политически мъже и жени на държавата бяха така добри да помолят народd да им прости..., ако са виновни с нещо пред него. Да се смеем или да плачем ?!? Има ли с нещоq с което "милите" избраници да не са виновни. Отговорът кънти в ушите на всеки от нас: С всичко са виновни и много, много грешни са пред всички!

Поискаха прошка! По същия начин, по който правят и политика! Цинично, двусмислено, лъжовно и празнодумно. И изумително лицемерно.

Поискаха прошка, но побързаха да ни вменят, че не са виновни. Не са сгрешили с умисъл. Не са разсипали държавата, не са ни лишили от законност и честни избори. Не са ни направили най-бедни, най-нещастни, най, най... Не са ни лишили и от истинска разследваща журналистика, от свободни медии... От борба с корупцията и монополите. Не са лишили мнозина от нас, от най-святото - Родината! 

Не, нашите политици не се чувстват виновни, когато крадат от еврофондове и активно участват в афери. Когато перат пари. Когато играят карти с някой олигарх. Или пък му дават всички едри сделки, пътища, строителства...! И  никой явно не се чувства виновен, за доходите. За ниския стандарт. За това, че милиони българи тънат в мизерия, безпътица и в търсене на препитание бягат от Отечеството.

Прощавайте ако с нещо сме сгрешили! Така казаха българските политици... и продължават напред. В същия дух. Да "работят" както досега и да правят същата политика! В интерес на народа и в името на народа! 

Искат да им дадем прошка, за да могат да довършат мандата си, да реализират концесиите си, да продължат да  усвоят еврофондовете и милионите за магистралите и обществените поръчки.

Ще им дадем ли прошка? Ако се огледаме добре около нас..., това няма как да стане.

Християнско е да се прощава, но не и когато децата на България гладуват. Когато в 21 век трябва да правим избор – лекарство или хляб. Когато възрастните хора спят с брадва под възглавницата, за да не бъдат обрани и пребити. Когато трябва да събираме капачки, за да спасим болните. Когато всичко е разсипано и отвсякъде ни дебне бедност, престъпност и разруха...

Прошка ли? Нямаме право да им я дадем! 

Прошката ни обрича на още от същото!

Не, ПРОШКА НЯМА!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Цветанов, не искай прошка от „приятелите“, а от всички, които съсипа!

Отворено писмо до Мин. Председателя Бойко Борисов

Опрощаваме дълговете на Главно мюфтийство. Защо?

Не ви ли омръзна да ви мислят за прости?

За да има стабилност, ГЕРБ и ДПС дружно опростиха милионите дългове на мюфтийството

Честита осеммилионна прошка!

Слави Трифонов: ГЕРБ и ДПС вместо от многомилионните си субсидии, решиха пак да платим ние, този път на ходжите...!

Заедно със Слави и неговата едноименна песен..., този път наистина да вземем да изхвърлим боклука!

Религия цена няма! Да, ама не! Кончето е... кобилка, госпожа! Или как ГЕРБ продаде всичко, дори и себе си продаде на ДПС!

 

Image result for оставка за всички от парламента

Резултат от снимката за оставка Image result for оставка 
 

 

 

 

 


 92480