Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Протест с графити ср...
Протест с графити срещу монополите

Протест с графити срещу монополитеФестът ще се състои на 19.12.2012 г. в парк "Марно поле" - гр. Велико Търново. 

Срокът за подаване на творбите е до 17.12.2012 г. на e-mail: minigraffitifest@abv.bg.

Младежката организация на ДНЕС във Велико Търново инициира конкурс за графити "Мини графити фест". На специална пресконференция Тодор Раданов, Николай Гешев и Йован Кръстев представиха концепцията на конкурса и приканиха всички, желаещи да се включат и по този начин да изразят протеста си срещу произвола на монополите. "Стига произвол" е мотото на конкурса.

"Самата идея се роди съвсем спонтанно. Искахме да дадем шанс на младите творци да изразят един мълчалив протест, чрез графитите. Участниците ще имат възможност да покажат креативността си по този начин. Рядко някой в България се захваща да организира подобно нещ, защото е много трудно", разказва за инициативата Тодор Раданов.

При засилен интерес конкурсът стартира на 5 декември в социалната мрежа "Фейсбук" и ще продължи до 17 декември. Темите, върху които може да творят участниците, са Енергоснабдяване, Водоснабдяване и Мобилни оператори. Могат да се използват 6 цвята - черно, червено, синьо, зелено, жълто, оранжево.

Чрез гласуване в мрежата ще се определят и тримата най-добри и харесвани художници, които ще имат възможност да се изявят на 19 декември в ателието по скулптура на Факултета за изобразителни изкуства на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий”. Ако метеорологичните условия позволяват, в тяхна творческа сцена ще се превърне парк "Марно поле" във Велико Търново.

Може да разгледате част от изпратените до момента творби за конкурса в нашата галерия със снимки.


55