Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Протестиращите свине...
Протестиращите свиневъди край Сливен вдигнаха блокадата

Протестиращите свиневъди край Сливен вдигнаха блокадатаДвижението по главния път към Ямбол е възстановено

Блокадата, която бе образувана от протестиращи против мерките срещу разпространението на Африканската чума по свинете, е вдигната. Движението по главния път Сливен-Ямбол е възстановено. Това съобщи областният управител на Сливен Чавдар Божурски
 


„Извинявам се на гражданите за търпението, което се наложи да проявят, въпреки сериозните за тях затруднения заради блокадата. Изказвам благодарност за съдействието на кмета на Община Сливен Стефан Радев, на директора на полицията ст. комисар Димитър Величков, на началника на РУ на МВР-Сливен гл. инспектор Димитър Кикьов, както и на служителите на реда, които бяха на терен”, заяви  Божурски.


След като на 14 август свиневъдите заявиха, че напускат протеста", кметът на Община Сливен Стефан Радев издаде заповед за прекратяването му. Главният път в участъка на сливенското с. Крушаре бе блокиран на 2 август от неколцина протестиращи срещу предприетите мерки в 20-километровите зони около промишлените свинекомплекси. 


Областният управител бе инициатор на редица срещи с тях, информира за исканията им земеделския министър Десислава Танева и многократно ги призова да спазват законите, като преместят протеста встрани от главния път и освободят движението.

 

Със съдействието на институциите в Сливен не бяха допуснати инциденти по време на протеста.

 

Източник: https://dariknews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

"Война за трупове" - 60 милиона хвърлила на вятъра Агенцията по храните! ВИЖТЕ разследването на Генка Шикерова, спряно от Нова тв >>  https://www.youtube.com/watch?v=ig4vduX6irE

Апокалипсисът наближава

Заради некадърността на властта избиват хиляди животни..., продължава и затягането на примката около врата ни!

Още управленски провал! >> Три области вече са в бедствено положение заради чумата по свинете

Чумата е българска, не африканска (ОБНОВЕНО)

Дойде време и да ни опикаят

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Некадърната власт роди геноцид! >> Умъртвяват десетки хиляди беззащитни животни в цялата страна


110013