Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ПРОТЕСТНА АКЦИЯ СРЕЩ...
ПРОТЕСТНА АКЦИЯ СРЕЩУ ПРОИЗВОЛА „ПРОДЪЛЖАВАМЕ! НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ДА НИ РЕКЕТИРАТ” Четвъртък, 15 ноември, 9.30 часа, пред Софийска община, ул. „Московска” 33

ПРОТЕСТНА АКЦИЯ СРЕЩУ ПРОИЗВОЛА „ПРОДЪЛЖАВАМЕ! НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ДА НИ РЕКЕТИРАТ” Четвъртък, 15 ноември, 9.30 часа, пред Софийска община, ул. „Московска” 33Гражданско движение „ДНЕС“ и фейсбук-групата „Не на данък паркинг“ организират символична протестна акция срещу произвола на Столична община с искане за промяна на Наредбата за организация на движението в София.

 

 

 

 

На 15 ноември 2012 г., четвъртък, от 9.30 часа, пред СО, ул. „Московска” 33,протестиращите ще носят портрети на гласувалите за новата наредба общински съветници. Чрез изчитане на имената им ще се направи своеобразна „проверка на срама” на общинските съветници, гласували скандалната наредба и пренебрегващи гражданите, които са ги избрали. „ПРОДЪЛЖАВАМЕ! Няма да позволим да ни рекетират!” е надсловът на този митинг-протест.

 

Вече за 3-ти месец има пълен отказ за диалог от страна на СО, а протестиращите определят отношението на софийската власт към гражданите като арогантно и безцеремонно!

 

Софиянци не приемат въведения налог за местодомуване на автомобилите в центъра, както и новите по-високи и непрозрачни цени на таксите и услугите за паркиране.

 

Новоприетата наредба е абсолютно дискриминационна по отношение на хората с увреждания и нарушава по драстичен начин правата им.

 

Правата на майките и децата също са нарушени. За да заведе детето си на училище или на детска градина, всяка майка е задължена да плаща смс от 2.40 лв.,  за да слезе за 5 мин. от колата си. 

 

Това е рекет! Това е дискриминация! Няма да позволим да ни рекетират!


3287