Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Протестът сменя такт...
Протестът сменя тактиката: Палатки пред всички институции

Протестът сменя тактиката: Палатки пред всички институцииПротестът с искания за оставките на правителството на ГЕРБ и на главния прокурор Иван Гешев от сряда ще смени тактиката на сегашните три големи пътни блокади с палаткови лагери на възлови кръстовища в София и ще мине към обсада на всички възможни институции. За това призоваха организаторите от Отровното трио в 34-ия ден на гражданското недоволство.

За 17 часа в сряда е насрочено опъването на палатки пред Съдебната палата, сградата на Европарламента, както и на министерствата на отбраната, на правосъдието, на туризма, на културата, на спорта, на финансите, на труда, на вътрешните и на външните работи. Закана е палатките да останат на тези место "докато свалим правителството".

"Блокадата на кръстовищата несъмнено е ефективна, защото привлича общественото внимание, но в същото време се превръща в още една причина за несъгласие и разединение помежду ни, която управляващите използват срещу нас. Нека обсадим ключовите институции и да пречим на когото трябва!", посочва се в поканата на Отровното трио

То призовава хората да разкажат на близките и приятелите си, които се информират предимно от националните телевизии какво всъщност се случва, защото информацията им е манипулирана!

"Всекидневно постигаме развитие в изпълнението на исканията си и това е видно за всеки един човек, дошъл да подкрепи протестите на живо! Правителството е все по-безсилно, действията му - все по-отчаяни. Нуждаем се от още по-цялостно и безкомпромисно присъствие! Ако се организираме да блокираме изходите на държавните граници, исканията ни ще се изпълнят за едно денонощие!", посочват още организаторите пиар специалистът Арман Бабикян, скулпторът Велислав Минеков и адвокатът Николай Хаджигенов.

Отровното трио призова и за дарения за протеста

"Играта загрубя, а олигарсите са щедри, само когато плащат десетки, стотици милиони рушвети на правителството, затова протестът има нужда и от финансова помощ", пише в страницата, в която са публикувани банкова сметка с титуляр Хаджигенов и връзка за дарение с карта.

"Всяка дарена стотинка ще бъде декларирана пред Столична община и ще бъде платен дължимият местен данък в размер на 5% от дарената сума, а парите изразходвани за полза роду. Ако има остатък, когато свалим мутрите, той ще бъде прозрачно дарен за благородни каузи", пише триото.

Към момента остават затворени за движение от протестиращи кръстовището на Орлов мост, подходът на бул. "Цар Освободител" при Президентството и бул. "Дондуков" пред Министерския съвет. Обстановката е спокойна.

Социалните мрежи призовават освен традиционния протест във вторник вечерта да има "Дискотека за оставка" в революционна музика.

Близо 1400 души са се подписали за два дни в подписката, организирана от протестиращите, с искане за оставки на кабинета "Борисов 3", на главния прокурор Иван Гешев и на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Подписката е в отговор на друга - внесена преди дни в Съда, която е против блокадите в София.

 

Източник: https://www.mediapool.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Майка от ”Системата ни убива” - каузата ни не се продава. Утре може да сме под нечии други прозорци

Ден 33 на антиправителствени демонстрации: ОСТАВКА! - и днес ехтя в София и в редица градове на страната

"Искам да взема куфара и да се прибера у дома". Защо протестират българите в чужбина? (видео)

Властта не посмя втори път да разтури Орлов мост

Вие ще изринете 5 палатки, ние ще дойдем с нови 15!

 

 


133119