Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Психологът, работил ...
Психологът, работил с Владимир Пелов: МВР стана за смях, пак бяха надхитрени

Психологът, работил с Владимир Пелов: МВР стана за смях, пак бяха надхитрениЛогично беше да ме потърсят по случая с бягството на Пелов, но това не е практика. Леко съм изненадан, че той се е укривал в Ботевград. Смятах, че по-скоро ще страни от родното си място, тъй като там ще го търсят. Това каза психологът Росен Йорданов, който е създал профила на избягалия затворник Владимир Пелов, пред БНТ.

„При всички положения издирването е оперативна работа, която изисква дълбок анализ в много посоки. Това изисква работа на тъмно и на тихо. Не съм сигурен, че близките му не да били поставени под наблюдение. Част от хората, ангажирани със случая са много сериозни полицаи. Възможно е да е имало инцидентен развой“, допусна експертът.

Той припомни, че първия път, когато Пелов е избягал, е бил открит при близки роднини. „Добре, че тогава всичко се разви мирно и тихо. Оперативната информация не значи надеждна информация. Първият път допускахме, че той ще се свърже с майката. Екипът, който работеше тогава допусна, че той ще се свърже с близки роднини. Когато стана стрелбата в сарафското бюро имаше допуснати твърде много грешки, включително и от окръжния прокурор“, каза Йорданов. „Смятам, че той е доста екстравертен като типаж и доста находчив като поведение“, разясни психологът, който най-добре го познава.

На въпрос дали не е имало пропуски на разследващите, Росен Йорданов заяви: „Проблемите в затвора са много стари и служителите там работят в ужасни условия. В известна степен МВР стана за смях, защото това не е първият случай, в който са надхитрени и припомни случая с престъпниците, взривили банкомат. Радостно е, че в момента стават по-малко престъпления. Лошото е, че МВР не се модернизира, а си остава като манталитет и концепции, една закостеняла система. Лично на мен ми е мъчно от този факт. Манталитетът, който се насажда там е фатмашки. Има абсолютно излишни дейности, от който можем веднага да спестим 20% от бюджета. Определено МВР не си свърши работата по този случай. Такъв случай обаче не бива да се използва за причина за искане на оставка. Причините не са персонални, а системни“.

 

Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

България - раят на стабилността и спокойствието

Съседите знаят ли какво се крие зад затворената врата?

В "спокойна" България, в която заливат с киселина

„Мистър 10 процента“ и мутрите – пионерска дружина на фона на днешните си събратя

На един юмрук разстояние

За честта на едно ченге... или за кожата на един полицай

НА ОРУЖИЕ??? ДО ТАМ ЛИ Я ДОКАРАХМЕ?


65305