Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Пуснаха хакера! А къ...
Пуснаха хакера! А къде е Владислав Горанов? Другите...!?

Пуснаха хакера! А къде е Владислав Горанов? Другите...!?Доц. Тихомир Цветанов – гр. Варна

Информационен сайт "ДНЕС"

 

Всичко в тази държава е дълбоко объркано и сбъркано. Като се започне от така наречения висш държавен апарат, мине се през всички институции, та се стигне до правораздаващите органи. Напълно невежи и непригодни са. Нито знаят какво правят, нито какво говорят. Скандал след скандал, гейт след гейт... Резил от всякъде, даже е невъзможно да осмислиш и да запомниш всичките скандали. "АпартаментГЕЙТ", "Къща ГЕЙТ", Търговски регистър... Обвиненият и само временно задържан за кибератаката срещу НАП Кристиян Бойков вече е на свобода. Няма доказателства, очевидно.

20-годишният пловдивчанин е пуснат с най-леката мярка на неотклонение "Подписка". Установено е, че Бойков неправомерно е копирал компютърни данни от сървър на НАП..., но деянието е извършено срещу информационна система, която не е част от критичната инфраструктура с данните.

Image result for gentleman

Кристиян Бойков /снимка: Фейсбук/

Там някъде измежду редовете ни се казва, че няма доказателства той да е извършил престъплението, но евентуално може да бъде глобен за извършеното деяние!?

Но, но..., много НО стана всичко!

Фиаско! От горе до долу по веригата!

Имахме мълниеносен арест на 20-годишен експерт по „Киберсигурност“, гръмки обвинения с гръмки заглавия в медиите, разпитваха го, караха го да си самопризнае.

Междувременно стана ясно, че файлът, който се явява улика срещу набедения за теча на данни от НАП е фалшифициран! Аууу...

Стана и ясно, че службите хем си намериха виновник, хем се оказа, че Кристиян Бойков е допуснал елементарни грешки. От ГДБОП се опитаха да ни разкажат историята за крадеца..., оставил визитката си на местопрестъплението.

И куп други малоумщини направиха органите за сигурност покрай ареста на „белия“ хакер, ама нито времето, нито страниците ни за писане няма да стигнат!

Image result for liberty hack

Да беше само този случай, а то неудачите и неразбориите са повсеместни. Във всички сфери. Жалка работа!

Жалка пък е и държавата, в която все още няма оставки за този пореден чутовен скандал - на министър Владислав Горанов, на шефовете на НАП, на други отговорни за скандала фактори!?

Големият скандал всъщност тук е държавата, която допусна личните данни на 5 милиона граждани да бъдат хакнати и разпространени по целия свят! Просто и ясно! Очеизбождащо. Какво повече има да се усуква, да се интерпретира? Да се замита и омаловажава! 

Безобразие е, че три дни така наречените управляващи са заети за N-ти път да захлупват пред очите ни тенджерата с некадърността си. 

Престъпление е , че си изфабрикуваха и заподозрян. Както стана с изгорелите уникални тютюневи складове в Пловдив, с царските конюшни в София. Ще обвинят 20-годишния Кристиян или някой друг и всичко ще е наред. Така е лесно! Така става у нас .

"Коментирахме с премиера, че от мен се очаква решение на проблема с изтеклата информация от НАП, не оставка. Представете си какво ще стане, ако така лесно дадем оставка, заради една хакерска атака, заради един теч"! 

 

"Представете си какво ще стане, ако така лесно дадем оставка, заради една хакерска атака", попита риторично министър Горанов  


Верно ли бе, Горанов? Ти за достойнство, за чест не си ли чувал? Не ти ли е познат смисъла на тези думи?

Това, на което станахме свидетели не е просто теч, не е и контролирано изпускане. Има си медицински термин за него - "спонтанна дефекация"*. Може да ви се струва, че не е опасно, но много мирише...

В писмото си "хакерчето" или най-вероятно истинският хакер прилага към правителството и съдебните органи квалификации - корумпирани, тъпи, некадърни...

Обобщено, ясно, прилягащо!  

Точни констатации!

*Спонтанна дефекация

 

Image result for тютюневи складове пловдив

Пожарът в тютюневите складове в Пловдив е обхванал и една от най-красивите сгради и символ за комплекса от паметници на културата - складът "Кудоглу" 

 

Image result for apartment

Кой има интерес да горят Царските конюшни

 

Related image

Къща за гости


Image result for къщата на буквите летера

"Апартаментгейт"

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави: Не е ли вече време наистина да пуснем кепенците и да затворим тая „нема такава държава“?! Горанов да си заминава!

Владислав Горанов няма да иска оставки в НАП без установена вина

Докато властта е спала >> Хакерът Кристиян преди 2 г. доброволно си е признал пред "Господарите", че е атакувал МОН

Кристиян Бойков е хакерът, вижте го

Хакерът на НАП е Кристиян от Пловдив, преди 2 г. проникнал и в системата на МОН

В "Шоуто на Слави" експерт по темата с хакването на НАП

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Мощен удар за националната сигурност! НАП пробита! Данните на милиони граждани на показ! Всичко по темата ВИЖТЕ ТУК >>

Шефът на комисията за личните данни със скандално признание! >> Получихме доклада на НАП, атаката засяга буквално всички!

Председателят на КЗЛД за хакерската атака: Има достъп до данните на буквално всички българи

 

 106889