Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Пълна блокада пред М...
Пълна блокада пред Министерския съвет готвят медицински специалисти (СНИМКИ)

Пълна блокада пред Министерския съвет готвят медицински специалисти (СНИМКИ)Пълна блокада пред Министерския съвет готвят медицински специалисти от цялата страна. Националният протест ще се проведе на 11 септември в София. Това стана ясно на протест в Стара Загора в подкрепа на уволнената медицинска сестра Мая Илиева. Тя бе основен организатор на изминалите протести на медицинските специалисти в цялата страна.

Протестът бе под надслов “Не на страха”, а Мая Илиева присъства, за да благодари за подкрепата на своите колеги. Пред тях тя заяви, че трябва да бъде регистриран синдикат на медицинските специалисти.  

 

Image result for протест мая илиева


“Ние всички сме наясно какво означава страх, когато изразяваш мнението си. Това, което се случи с Мая Илиева не е единица, това е прецедент. Всеки, който има смелостта да говори истината в България, по един или друг начин търпи някаква репресия”, коментират протестиращите.

 

Image result for протест мая илиева 


Според съсловието, уволнението на Мая Илиева е грубо погазване на правата на човека, а целта на протеста бе тя да бъде върната на досегашната си работа, където има 12-годишен стаж.

“Трябва да можем да отстояваме сами своите искания, без да се плашим от работодателите, които си позволяват да не се съобразяват с българските закони, въпреки че живеем в правова държава. Искрено се надявам все повече хора да повярват в нашата кауза и да разберат, че тя не е само за заплати. Ние се борим за едно по-качествено здравеопазване”, каза Мая Илиева в Стара Загора.

 

Източник: https://dariknews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

И от страх... започнаха да стрелят! Срещу Мая и... Мая, срещу гражданите, срещу свободата!

Мая Манолова: Скандализирана съм от уволнението на медицинската сестра Мая Илиева

Мая Манолова: Не могат да ни уплашат. Продължаваме...!

За едно по-добро бъдеще! >> Медицински сестри готвят мащабен протест пред Министерски съвет

С вас сме! >> Медицински сестри протестират срещу уволнението на колега (СНИМКИ)

Не на страха >> Медици от цялата страна излизат на протест в подкрепа на Мая Илиева 


109843