Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Как да повярваш..., ...
Как да повярваш..., като нито е за вярване, нито е истина!? >> Борисов: Все повече хора се връщат в България заради добрите заплати

Как да повярваш..., като нито е за вярване, нито е истина!? >> Борисов: Все повече хора се връщат в България заради добрите заплатиВсе повече успели, знаещи и можещи хора започват да се връщат в България заради добрите заплати на високо квалифицирания персонал. Това каза пред журналисти в Стара Загора министър-председателят Бойко Борисов, предаде агенция „Фокус“.

„Огромни високотехнологични заводи се правят в Кърджали, плюс социални центрове за работниците. В Русе пък се строят най-високо технологичните продукти, които отиват 100% за Германия – например най-скъпите камери на „Мерцедес“ се произвеждат в Русе, включително и лазерни лъчи на фаровете“, каза още Борисов. Той посочи, че пет подобни завода има и в Шумен. „И аз мога да се обзаложа, че шаситата на BMW ще се правят в Шумен“, коментира Борисов. Той заяви, че всички заводи вече идват в България и тук се правят високотехнологични компоненти и най-скъпите системи.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/politics/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Повече от 33 000 са eмигрирали от България през 2018 година

Годишно до 5 000 души напускат България

Жертви на мизерията* >> Близо 2 млн. души напуснали България за последните 30 г.

Къде отиваш, българино? Втора част

 

 

 

тници са висококвалифицирани, дисциплинирани. Заводите в Русе работят с 20% по-голям капацитет, отколкото в Чехия. Немците действително казват, че българите са уникални като работници. В същото време все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се връщат в България. Защото заплатата на директора на един завод, да не го казвам кой е, е от 15 000 евро нагоре. А средният високо квалифициран персонал получава по 5-6 хил. евро. А 1300 лв. плюс ваучери за храна взимат останалите работници там“, обясни премиерът Борисов и подчерта, че тези, които работят качествено, ще взимат и по-високи заплати.

 

Редактор: РУМЕН СКРИНСКИ

 


99804