Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Лъжлив Порожанов >> ...
Лъжлив Порожанов >> Не е правена проверка как е ползвана къщата за гости на Ал. Манолев

Лъжлив Порожанов >> Не е правена проверка как е ползвана къщата за гости на Ал. МанолевПравена е проверка на къщата за гости на вече бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев при плащането от гледна точка на това как е направена инвестицията. След това не е правена проверка за ползване по предназначение”. Това заяви пред НТ земеделският министър Румен Порожанов.

По думите му сега ще бъде направена проверка дали Манолев използва къщата по предназначение, тъй като сигналът във Фонд „Земеделие” е от тези дни.

 

„През 2016 г. публикувахме всички къщи за гости къде се намират, така че да бъдат посещавани от българските граждани,  и с ясното послание – там, където се отказва достъп и не се използват по предназначение, да получаваме сигнали”, обясни министърът.

 

По думите му контролът се извършва от разплащателна агенция.

 

„Получени са много сигнали, извършени са над 110 проверки – проверени са над 17% от всички къщи за гости. Десетки хиляди са бенефициентите. Когато има сигнал, той се проверява”, обясни Порожанов, запитан защо не се проверяват 100% от бенефициентите.

 

„От 122 проверки на 63 са направени финансови корекции, като 32 са за възстановяване. Общо финансовите корекции са за над 10 милиона”, обясни земеделският министър. И допълни, че максималната отпускана сума по програмата е до 200 000 евро.

 

„Тук има две теми – дали бенефициерът ползва по предназначение къщата за гости. В конкретния случай бенефициерът е жена – Ана Димитрова. Трябва да бъде проверено дали има конфликт на интереси. Но той формално не стои, защото г-н Манолев не е бенефициент. И дали след като е бил назначен за зам.-министър на туризма, месец преди плащането, е имал конфликт на интереси”, обясни Порожанов.

 

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Недосегаемият Порожанов! Не за първи път искат оставката му! Но кой ли го пази? КОЙ...!?

А кой раздава европарите за къщи за гости на властта...?! >> Десет браншови организации искат оставката на Румен Порожанов

Порожанов: Основание за оставка няма

Биопроизводители искат оставката на министър Порожанов

Биофермери плашат с протест заради чиновнически репресии

Фермерите ще трябва да плащат данък "градушка"

Борисов безпомощен на колене пред ДПС!

 

 


97041