Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Раздорите в БСП не с...
Раздорите в БСП не спират >> Гръм и мълнии на пленума: Кирил Добрев мрънка за загубата, Станишев го попиля: БСП стана авториторна партия с диктат на ръководството!

Раздорите в БСП не спират >> Гръм и мълнии на пленума: Кирил Добрев мрънка за загубата, Станишев го попиля: БСП стана авториторна партия с диктат на ръководството!Според отчета за кметовете на Коалиция „БСП за България” са гласували над 650 хиляди български граждани, което е с близо 100 хиляди повече в сравнение с 2015 година. БСП спечели изборите на I-ви тур в 35 общини, яви се на балотаж в 57, от които спечели – 24, както и 4-те областни града – Благоевград, Перник, Разград и Русе.

В градовете с районно деление левицата се яви на балотаж в 4 варненски, 2 пловдивски и 10 района на столицата, като от тях спечели софийските "Изгрев" и "Младост". През 2015-та година БСП е била на балотаж в 3 софийски и 2 варненски района, но няма спечелен нито един,казал Добрев в доклада си, според официалното съобщение на пресцентъра. ."Основният въпрос, на който трябва да си отговорим е, защо през последните три години, в три последователни избора, въпреки тежкото износване и ерозия на ГЕРБ, хората не ни припознаха за по-добрата алтернатива. За това има нужда от загрижен разговор и задълбочен анализ. Ако за пореден път, както стана след загубите на парламентарните и европейските избори, проблемите се заметат под килима, не ни очаква нищо добро на следващите избори. БСП оцеля през прехода, защото се социалдемократизира и се обърна към модерността. Пое ясен европейски курс. Основна причина за поредната загуба е политическият курс на ръководството.

Последните години се осъществява цялостна подмяна на характера на БСП - от идейна и програма партията се превръща в лидерска. От демократична се трансформира в авторитарна. От партия на разговора става партия на диктата на ръководството. Всички тези тенденции намират отражение в обществото. Защото начинът, по който управляваш вътрешните си отношения е индикативен за начина, по който ще управляваш страната. Как ще бъдеш алтернатива на ГЕРБ, след като ги имитираш? Как ще гарантираш свободата на медиите, след като всеки критичен глас и различно мнение в БСП се демонизира и се обявява за подмолна дейност? Ръководството позиционира БСП не като лява и прогресивна, а като консервативна, традиционалистка и патриотарска партия. За мен, като президент на ПЕС, е тревожна доброволната самоизолация на БСП от европейското социалистическо семейство.

Всички тези тревожни тенденции изискват задълбочен, откровен и критичен разговор. Като слушам изявите от ръководството, не съм оптимист за способността и желанието му да води такъв разговор", контрира лидерът на ПЕС Сергей Станишев пред журналисти още на влиза в централата на БСП преди началото на пленума.

 

*Заглавието е променено от редакцията


Източник: pik.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Другари, вие искрено ли искате Мая Манолова ДА спечели...?! Или май по-скоро... – НЕ!

Шоу за 8% рейтинг

Наиграхте ли се... бре, другарко Нинова!?

БСП гордо получи това, което си заслужава! Нима има изненадани?

Който плаща, той и поръчва...! Или как платената социология помага и на БСП, и на ГЕРБ, че и на всички останали, които уж имат шанс…!

Правите ни на балъци! Вън! (ОБНОВЕН)

Предизборна боза се лее! Изгодно им е да говорим за избори, за грип, за реалити шоу-програми...! ( ОБНОВЕНО)

 


117040