Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Разградчани поставих...
Разградчани поставиха оценка

Разградчани поставиха оценка "Добър" на кмета Денчо БояджиевДобър 4.30 е средната оценка за работата на кмета на община Разград Денчо Бояджиев (на снимката). Тя е дадена от жителите на общината в представително изследване на удовлетвореността на разградчани от местната власт.

Изследването е проведено в периода от 19 до 26 юни от Гражданско движение ДНЕС, съвместно с агенция ЕСТАТ. Резултатите бяха представени на пресконференция, организирана от "Движение за национално единство и спасение" (ДНЕС).

Отличен или много добър на кмета са писали 44% от анкетираните по телефона 400 пълнолетни жители на община Разград. 67% не биха сменили кмета си сега, ако зависеше от тях, сочат данните.

Оценката за общинската администрация е почти същата – 4.29, а работата на Общинския съвет е оценена на Добър 3.79.

Най-ниски оценки дават мъжете, учащите, младите хора до 39 години и получаващите между 301 и 500 лв. По-високи са оценките на пенсионерите и гласувалите на последните избори.

Изследването показва още, че 60% от анкетираните се чувстват напълно или в значителна степен пренебрегнати от местните политици. Само 35% смятат, че интересите им се защитават в някаква степен. Като основен проблем на Община Разград 76 на сто от анкетираните посочват развитието на икономиката.

На второ и трето място са посочени социално-икономическите и инфраструктурните проблеми в общината. Средната оценка за икономическото състояние на община Разград е 3.46. В сравнение с 2010 г., когато е правено подобно изследване, има леко повишение с 2 стотни (тогава оценката е била 3.44).

Според 46% от анкетираните община Разград е добро място за живеене, а според 50% - в малка степен или обратното. Най-критични са младите хора, безработните и получилите средно или полувисше образование, показват още изнесените резултати.

Резултатите от социологическото проучване освен пред медиите, бяха представени от Гражданско движение ДНЕС и агенция ЕСТАТ и на кмета Денчо Бояджиев.

На срещата бяха поставени и въпроси на граждани, посетили приемната на "ДНЕС" в града, а именно:

1. Високата цена на билетите на автобусна линия № 5 и това, че  автобусите не са пригодени за инвалиди 

2. Кога ще се извърши ремонта на площад " Ларго " и в какъв срок ще бъдат уведомени собствениците на заведенията и магазините за това

3. Какво е бъдещето на Диамант

4. Кога ще бъдат извършени ремонтни дейности на селата: Дянково, Побит камък и Раковски, които се намират на главни изходни пътища 

 

Резултати от изследването

 

 


950