Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ражда ли се новата к...
Ражда ли се новата коалиця на алтернативата...?! >> Отровното трио с Изправи се.БГ на Мая Манолова и партията на Слави Трифонов

Ражда ли се новата коалиця на алтернативата...?! >> Отровното трио с Изправи се.БГ на Мая Манолова и партията на Слави ТрифоновДемократична България очаквано и традиционно се самоизолира

 

Представители на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" и на Гражданска платформа „Изправи се.БГ" се присъствали на първата работна среща на основните извънпарламентарни политически сили, които според социологическите агенции имат шансове за участие в следващото Народно събрание. 

 

Това съобщиха от Отровното трио - Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков, по чиято инициатива се провежда срещата. На нея бяха поканени и представители на Демократична България. 

На срещата се стигна до общата констатация, че нито една политическа или гражданска организация, извън властта, няма ресурс самостоятелно да осигури контрол и наблюдение над всички избирателни секции в България и чужбина. Затова обединение на ресурсите е реална необходимост, уточняват от Отровното трио. 

В хода на срещата е постигнато съгласие за създаване на обща мрежа от доброволци - наблюдатели на изборния процес; бързо и прозрачно публикуване на заверени препис-протоколи от всяка секция; съхраняване на данните на два независими и защитени сървъра и създаване на екипи от юристи, които да обслужват в рамките на целия ден постъпилите жалби на граждани.

Общо бе становището на участниците, че недоверието в способността на днешното управление да проведе почтени и честни избори изисква организирана гражданска съпротива. Предстои следваща работна среща, на която да се съгласуват още механизми за възпрепятстване на нарушенията и изкривяването на резултатите на предстоящите парламентарни избори, информират още от Отровното трио. 

По-рано днес Христо Иванов, съпредседател на Демократична България, публикува  мерките, за които би работило дясното обединение в опит да се гарантира провеждането на честни избори за парламент.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията 

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Триото: Борисов готви изборни манипулации, назначи си председател на ЦИК

Отровното трио събира Демократична България, Изправисе. БГ и партията на Слави Трифонов

Ден 109! Протестиращите ще събират тикви за "Хелоуин", за да "сготвят" Бойко (ОБЗОР)

Калфин: ГЕРБ подкупва избиратели. Дано не се хванат - ще им излезе през носа

Мая Манолова: Харчи се богато за близките до властта фирми, а до обикновените хора не стига нищо

Слави: Али Реза, Ферхунде и Листопад на глупостта

Студенти скандират пред СУ: "Оставка" и "Мутри, вън!"

Лицемерна предизборна наглост, пак от ГЕРБ! >> След 50-те лева за пенсионерите, но само до март, сега и детските – само за 1 година

 
139425