Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Репортаж на ТВ „Изто...
Репортаж на ТВ „Източни Родопи“ за гражданската приемна на „ДНЕС“ в Кърджали

Репортаж на ТВ „Източни Родопи“ за гражданската приемна на „ДНЕС“ в КърджалиВ предаването си „Новини“ Телевизия „Източни Родопи“ тези дни излъчи голям репортаж за работата на приемната на Гражданско движение „ДНЕС“ в Кърджали. В него бе подчертано, че продължават да постъпват оплаквания на граждани срещу некоректното отношение от страна на мобилните оператори. 

В изказване за предаването Лариса Карабашова, областен координатор на  доброволците на „ДНЕС“, така коментира проблема: „Обикновено гражданите са прави. Но един такъв казус може да отнеме месеци време, преди да приключи в полза на хората“. И именно тук е мястото и ролята на Движението, с неговата безплатно юридическо консултиране и с конкретната помощ, която оказват доброволците на „ДНЕС“ при писането на жалби, обикаляне на институции, до постигане на финалното решение. 

По време на предаването бе изтъкнато, че в приемните на Движение „ДНЕС“ не липсват жалби и срещу фирмите, които отпускат бързи кредити. Лариса Карабашова посъветва всички, които прибягват до подобни кредити, да четат внимателно договорите, преди да ги подпишат, за да не изпаднат впоследствие в „капана на ситния шрифт“. 


1515