Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Резултатът от рефере...
Резултатът от референдума в Скопие вещае предсрочни избори в Гърция

Резултатът от референдума в Скопие вещае предсрочни избори в ГърцияЦипрас изрази увереност, че ще получи подкрепа в гръцкия парламент за европейското бъдеще на Скопие

Всички опозиционни партии вече съобщиха, че няма да гласуват за ратифициране на споразумението Заев -Ципрас

Резултатът от референдума в Скопие се очаква да доведе до извънредни парламентарни избори в Гърция. Опозицията отказва да подкрепи споразумението Заев-Ципрас при гласуване в парламента, съобщава Катя Пеева - кор. на БНР в Гърция.

Премиерът Ципрас изрази увереност, че ще получи подкрепа в гръцкия парламент за европейското бъдеще на Скопие.

Всички опозиционни партии вече съобщиха, че няма да гласуват  за ратифициране на споразумението Заев -Ципрас. От основната опозиционна сила, консерваторите от "Нова Демокрация", са категорични, че няма да ратифицират договора дори и в следващия парламент. Левите партии също застанаха на позиция "нито един глас в подкрепа на Ципрас".

Споразумението за Северна Македония доведе до сътресения в управляващата коалиция. Лидерът на националистите, министърът на отбраната Панос Каменос заяви, че ще се оттегли от правителството, защото партията е против договора със Скопие. В интервю той каза, че "македонците са българи, славяни".

Кореспондентите на гръцките медии от Скопие съобщават, че днес приключва 27 годишния спор за името на Македония. В първите си репортажи телевизионните медии излъчиха анкети, които показват, че настроението на избирателите в съседната държава е в полза на договора за Северна Македония.

 

Източник: http://epicenter.bg/

 


77487