Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Руският посланик в С...
Руският посланик в София излъга два пъти за един ден

Руският посланик в София излъга два пъти за един денПосланикът на Русия в България Анатолий Макаров пусна в публичното пространство две неистини за един ден. Направи го в предаването „Седмицата“ на Дарик радио. Макаров заяви, че Великобритания не допуснала Русия до участие в раследването по случая „Скрипал“. Допълни, че само Лондон се вълнува (плаче) от тази ”измишльотина” и никой друг.

Със сигурност руският дипломат знае, че Русия поиска да участва със заявление до Международната Организация за забрана на химическите оръжия - ОЗХО (организацията е носител на Нобелова награда за мир през 2013 г.). Именно тази организация отказа на 4 април т.г. участие на Москва в разследването. Европейският съюз също отхвърли евентуално участие на Москва, тъй като от Кремъл отказаха да дадат отговори на въпросите, свързани с производството, съхраняването и пренасянето на отровното вещество „Новичок“.

 

Посланик Макаров заяви още, че България, както и Русия не подкрепя договора между Атина и Скопие за името на Македония, подписан в средата на юни 2018 г. Наложи се водещият Кирил Вълчев тактично да го поправи.

Припомняме на руския дипломат, че премиерът Бойко Борисов поздрави на 17 юни Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и външните министри на Македония и Гърция, за подписания договор между двете държави. „Поздравявам премиерите Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и техните външни министри, за важната и храбра крачка, която заедно направиха днес” написа във „Фейсбук” Борисов. Външно също поздрави Гърция и Македония и направи уговорката, че договорът няма да позволи териториални претенции към нашата страна.

 

На 16.02.2018 г. пред в. „Труд“ посланик Макаров е категоричен: „Руският президент Владимир Путин ще посети България за Освобождението!“ Това не стана. На 3 март дойде руският патриарх Кирил и сътвори скандал, обвинявайки българите в неблагодарност към руските освободители.

По Дарик  Анатолий Макаров прогнозира евентуално пътуване на Путин до София през 2019 година.

 

Източник:https://frognews.bg/


77445