Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / С "ИЗПРАВИ СЕ, БЪЛГА...
С

С "ИЗПРАВИ СЕ, БЪЛГАРИЯ" Мая Манолова вдига страната на крак! Ще оказва натиск върху властта и институциите да работят за хоратаГражданската платформа на бившия омбудсман и кандидат за кмет на София Мая Манолова ще се нарича "Изправи се. БГ", а целта, която си поставя е да оказва натиск върху институциите така че те да работят в интерес на хората.

В инициативата се включват много от членовете на инициативния комитет, който издигна Манолова за градоначалник на столицата, а на официалното учредяване идния понеделник ще бъдат обявени и колективните членове, които ще я подкрепят - сдружения, инициативни комитети, синдикати и браншови организации.

Днес Манолова представи учредителната декларация на гражданската платформа. Според нея "Изправи се. БГ" има за задача да осигури защитата на гражданските права, базисните демократични ценности, както и подкрепа за решаване на проблемите на хората.

Още в самото начало бившият омбудсман категорично заяви, че "гражданската платформа не е партиен проект и няма да прерасне в партия". 

Според Манолова "Изправи се. БГ" е платформа на обикновения човек.

"Всички ние сме граждани и от нас се очаква да не мълчим, да не оставяме партиите, органите и сателитите на властта да говорят от наше име, да вземат решение вместо нас и да ни казват къде, доколко и как да се информираме, каза тя.

Манолова посочи, че инициативата е последната надежда за коректив и възстановяване на справедливостта и че гражданите имат право да изискват от властта, защото те плащат на институциите, на управляващите и опозицията да защитават интересите им.

В програмната декларация на "Изправи се. БГ" основните акценти са в следните области - право на достойни доходи и работа, защита на обикновения човек срещу монополите, право на справедлива икономическа среда, право на съдебна реформа, подкрепа на малкия и среден бизнес, право на справедлива социална система, право на адекватно образование, свобода на медиите, право на честна изборна среда, право на чиста природа, чист въздух, чиста храна и против застрояването.

Манолова обяви и че проекът ще се финансира чрез дарения и средства на учредителите като посочи, че доходите й като действащ адвокат са значително по-високи от заплатата й като омбудсман.

Както и по време на предизборната кампания за кмет на София тя отново подчерта, че не дели на хората на леви и десни и не пропусна да разкритикува първите действия на новия стар кмет на столицата Йорданка Фандъкова.

"Дясна политика ли е вдигането на данъците? Аз мисля, че това не е дясна политика, а лява, която беше демонстративно показана от кмет, който претендира, че е десен", каза тя и посочи, че кандидатът на ГЕРБ умишлено е подвел избирателите си за действията си.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: www.offnews.bg 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Maнoлoвa: Πpaвитeлcтвoтo вpъща TKЗC-тaта, нo в пoлзa нa eдpитe coбcтвeници

Манолова: Отговорих на всичко, което можеше да роди главата на Борисов, и на неговите придворни сайтове

Манолова подкрепи протеста на майките на деца с увреждания

Мая Манолова изпрати на посланици данните за изборни нарушения в София

Манолова обяви ежеседмична безплатна приемна за граждани

Манолова за Airbnb и Booking: Управляващите ни връщат в пещерните времена. Започвам срещи с гражданите от цялата страна! (видео)

Стотици желаещи за приемната на Манолова, запълнила се за месец напред

Битката на Мая за справедливост не е приключила...!

Манолова обяви къде е новият й офис, прави приемна в сряда

 

 

 

 


118289