Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / С 8 млн. лв. за мюфт...
С 8 млн. лв. за мюфтийството, ГЕРБ плаща такса ”Спокойствие” на ДПС

С 8 млн. лв. за мюфтийството, ГЕРБ плаща такса ”Спокойствие” на ДПСНяма подозрения - ГЕРБ плаща такса ”Спокойствие” на ДПС. Става дума за изнудване. Въобще не става дума за религия, а за задължения на всички български граждани, фирми, организации. Всички торганизации плащат своите данъци. Става дума за опрощаване на данъци, което е против конституцията и против здравия разум.

Това заяви пред bTV депутатът Румен Гечев.

 

Български университети и болници са във фалит,  деца чакат пари , а се плаща на мюфтийството, възмути се Гечев.

 

Не са плащани и такси по съдебни дела. Мисля 28 дела, които мюфтийството е водило срещу държавата и е загубило и сега ние трябва да плащаме. За да си платят такса "Спокойствие" ГЕРБ опрощават данъците на мюфтийството. Откъде-накъде?, допълни той.

 

Изключително цинично твърдение е, че дълговете им се опрощават в името на националната сигурност. Излиза, че всички ние трябва да издържаме определени хора, защото в противен случай ще извадят автоматите и бухалките, така ли? Вижте, българското общество е достатъчно разумно в това отношение. Всички ние трябва да си плащаме данъците, които имаме към държавата', допълни още той.

 

Цветанов е подвел парламента за решението на Консултативния съвет. Там не се е обсъждало опрощаване на данъците, а за възнагражденията на религиозните служители, каза още той.

 

Нашите приятели от ГЕРБ и техните сателити за забравили, че 19 декември 2017 този въпрос е обсъждан. Тогава е отхвърлено това предложение на ДПС по този въпрос. И как след два месеца са на обратното мнение, попита той. Протоколът само от това заседание го няма на интернет страницата на парламента. Г-да, качете скрития протокол от 17 декември, обърна се той към шефовете на Народното събрание.

 

Г-н Горанов как не са плащани данъци и такси, а вие си пиете кафето. Няма ли данъчни, няма ли прокуратура. Тук става въпрос за 8 млн. лв. Сега 8 млн. се отписват. Тогава и другите българи не трябва да плащат данъци, обясни той.

 

,Изобщо не ревнуваме, че има разбирателство между ГЕРБ и ДПС. Просто искаме да се спазва Конституцията и законът, а не да сме на първо място по корупция в Европа,  уточни народният представител от опозицията.

 

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Позор! Да живее...новата власт! >> ГЕРБ и ДПС опростиха 8 млн. лв. задължения на мюфтийството

Пеевски и Доган дават 8 милиона от джоба си за данъците на мюфтийството

Тържество на наглостта! >> Цветанов се прави, че не разбира какво лошо има в опрощаването на милиони дългове

Говори... говорителят на ДПС: Цветан Цветанов обясни защо държавата ще опрости 8 млн. лв. дълг на Мюфтийството

ГЕРБ и ДПС - неприлично заедно!... Отдавна (ОБНОВЕНО)

Изхлузване! >> Държавата обяви, че е тайна коя религия колко данъци дължи

 

 


92173