Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / С активното участие ...
С активното участие на Гражданско Движение „ДНЕС” във Велико Търново се разработва стратегия за развитие на образованието

С активното участие на Гражданско Движение „ДНЕС” във Велико Търново се разработва стратегия за развитие на образованието35 общественици пишат дългосрочна стратегия за развитие на образованието във Велико Търново.  Групата ще ръководи кметът инж. Даниел Панов, а в комисията участват 12 общински съветници, сред които са Лидия Прокопова, проф. Михаил Харалампиев, Деян Хаджийски, д-р Божидар Ангелов, Желка Денева, Мирослав Трифонов, Иван Александров, доц. Милен Михов, Мариян Кенаров, Стефан Михайлов, Росен Иванов и Пламен Радонов.  Заедно с тях в екипа ще работят началникът на Регионалния инспекторат по образованието инж. Розалия Личева, директорът на Дирекция “Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова, училищните директори Кина Котларска, Смилена Тодорова, Ангел Янчев, Снежина Михова, Татяна Данчева, Виолета Белчева от Гражданско движение “ДНЕС” , главни учители от детски градини и училища. 

Първо работно съвещание за разработване на стратегията за развитие на образованието се проведе на 17.01.2014 година от 14 часа в сградата на Община Велико Търново. 

Заседанието започна с обсъждане на бъдещото развитие на Хуманитарна гимназия „Св.Св.Кирил и Методий” Велико Търново, която бе спасена от закриване през лятото на 2013 година от Инициативен комитет на Гражданско движение „ДНЕС” Велико Търново. 

Обсъждането беше ръководено от инж.Виолета Белчева- Областен координатор на движението в старата столица и председател на Инициативния комитет.

Сформирани бяха и работни групи по образователни направления. 

Представителят на Гражданско движение „ДНЕС” инж.Виолета Белчева ще ръководи работната група за разработване на стратегия за развитие на професионалното образование. В работната група участват представители на Българска Стопанска камара и Българска Търговско-промишлена палата, работодатели и Директори на професионални гимназии. 

Още по темата: 

http://www.dnesbg.com/obshtestvo/35-obshtestvenitsi-pishat-dalgosrotchna-strategiya-za-obrazovanieto-vav-v-tarnovo.html

 


869