Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Само четири партии и...
Само четири партии и коалиции в Смолян декларираха воля за политическа почтеност и толерантност

Само четири партии и коалиции в Смолян декларираха воля за политическа почтеност и толерантностСамо четирима представители на политически партии откликнаха на поканата на Гражданско движение „ДНЕС” за подписване на Споразумение за политическа почтеност и толерантност: Дора Янкова – водач на листата на БСП – Лява България; Ралица Данчева – водач на листата на Република БГ; Петър Кадиев – водач на листата на Коалиция АБВ; Юлианя Петрова – представител на „Обединена България”.

„Нека хората видят кой иска да бъде с нас и тук днес”, каза Златина Узунова – областен координатор на доброволците от Движение „ДНЕС” в Смолян.

„Призовавам, когато се нарушат принципите, „ДНЕС” да застава с лицето си, без притеснения кой кой е и къде се намира, за да въведем в нашите отношения тези принципи, за които пледираме с това споразумение”, каза Дора Янкова пред „ДНЕС” – Смолян.

„Съгласни сме да бъдем толерантни и да работим за народа. Ние сме за подобни инициативи”, заяви Ралица Данчева от Република БГ.

„Най-важното е тези, които ще влязат в следващия парламент, в името на България да седнат и да си подадат ръце, защото на този етап страната ни е разцепена, разделена. Приканвам всички бъдещи депутати да направят това, за да тръгне България напред. Сигурен съм, че тези, които сме тук днес, ще работим заедно за региона”, посочи Петър Кадиев от АБВ.

Гражданско движение „ДНЕС” – Смолян изразява надежда, че политиците, подписали Споразумението, ще спазят принципите, залегнали в него. По време на предизборната кампания и в изборния ден доброволците на Движението ще следят дали участниците в предизборната кампания и кандидатите за Народни представители спазват Споразумението, давайки ясен знак пред гражданите, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната борба. Сигнали за нередности ще се приемат в гражданската приемна в Смолян, а при констатирани нарушения доброволците на „ДНЕС” ще информират РИК и медиите.    

 

28.04.2014


459