Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Само обещания >> МВР...
Само обещания >> МВР прави всичко възможно да увеличи парите за нощен труд на полицаите

Само обещания >> МВР прави всичко възможно да увеличи парите за нощен труд на полицаитеМладен Маринов уверява, че има подкрепата на премиера да се намерят пари

Министерството на вътрешните работи ще направи всичко възможно да увеличи парите за нощен труд на полицаите от следващата година. Това заяви във Варна вътрешният министър Младен Маринов, който присъства на мащабно учение за спасяване на пострадали хора при авиационен инцидент.

Ставката от 25 стотинки на час за нощен труд на полицаите предизвика масови протести през тази година. Те настояват тя да се вдигне поне на 1 лев. Маринов обясни, че премиерът Борисов е поел ангажимент да се търсят варианти.

"Надявам се да намерим пари и имам и неговата подкрепа, да намерим съответните средства да увеличим и нощния труд от следващата година", подчерта той.

Министърът заяви още, че противодействието на битовата престъпност е приоритет за МВР. Затова продължава акцията на жандармерията в малките населени места.

"Откакто работи този център, който анализира проблемите на битовата престъпност и се предприемат мерки е за намаляване на същата. 2-3-4 процента надолу - като грабежи, кражби и убийствата", изтъкна вътрешният министър.

В МВР се изготвя нова концепция за системата 112, така че да се повиши функционалността ѝ, уверява Маринов. По думите му тя ще обхване всички институции, които имат ангажимент към реакция на даден сигнал да се управляват от едно място, информацията да постъпва на едно място и да се регулират действията от едно място.

Главният секретар на МВР коментира кражбата на два скъпи автомобила за над 300 хиляди лева от паркинг в столичния квартал "Драгалевци" като заяви, че са иззети записи, които могат да помогнат на разследването.

"Колите не са били разбити, а е използвана програма, която улавя честотата на дистанционните на ключовете", допълни Иванов.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://news.bg/112937