Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Само това оставаше! ...
Само това оставаше! >> Слух в средите на юристите: Издигат Пламен Георгиев за шеф на спецпрокуратурата

Само това оставаше! >> Слух в средите на юристите: Издигат Пламен Георгиев за шеф на спецпрокуратуратаСлухове за кадрови размествания вървят усилено в средите на прокуратурата. Според един от тях доскорошният председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев вероятно ще бъде издигнат отново за шеф на спецпрокуратурата.

Наскоро избраният на този пост Димитър Франтишек пък ще бъде предложен за зам.-главен прокурор, стига кандидатурата на Иван Гешев  за обвинител №1 да мине безпроблемно. Твърди се, че Франтишек и Гешев били много близки. Франтишек нашумя в медийното пространство с няколко  факта - спрял дело за набеждаване срещу Пеевски, прекрати  досъдебното производство по случая Яневагейт, постигна е присъдата от 1 г. условно по делото „Червей“ срещу Владимира Янева. Отделно от това беше разследван за нападение над дете в училищна лавка през 2017 г. 

След като Пламен Георгиев освободи креслото на председател на КПКОНПИ, служителите започнаха да „треперят“ кой ще дойде на неговото място.  На този етап се спряга името на заместника Антон Славчев, станал известен с прозвището Тони Балкони. Твърди се, че в Антикорупционната комисия има негласна битка на две лобита-това на Георгиев и на Славчев. До два месеца ще стане ясно кой ще оглави Антикорупционната комисия.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://frognews.bg/novini/

 


109138