Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Сараите нареждат >> ...
Сараите нареждат >> Отново удължиха разследването на катастрофата с Лютви Местан

Сараите нареждат >> Отново удължиха разследването на катастрофата с Лютви МестанОтново удължиха срока на разследване по делото за катастрофата, която причини лидерът на ДОСТ Лютви Местан, съобщават от "24 часа". Това се случва за трети път.

По информация на говорителя на Окръжната прокуратура в Кърджали Димитрина Делчева новото удължаване с два месеца се налага, защото вещите лица все още не са готови с назначената авто-техническа експертиза.

Новият срок за разследване е 14 декември. Засега единственият обвиняем за тежкия пътен инцидент е Местан.

Припомняме, лидерът на ДОСТ е обвинен за причинена смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при катастрофа на 14 април на разклона за село Загорско край Кърджали. Той беше задържан за 24 часа, след което беше освободен под гаранция от 10 000 лева. По-късно обаче тя беше отменена от съда, тъй като нямало доказателства за доходите на политика.

Дни по-късно прокуратурата за втори път наложи на Местан същата гаранция, след като събра необходимите доказателства за състоянието му. В края на април той я плати и беше освободен от ареста.

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възложи на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали.

Близките на загиналото бебе изразиха опасения, че лидерът на ДОСТ може да бъде оправдан от съда, тъй като според тях имал връзки. Самият Местан заяви, че няма никакви притеснения по случая, тъй като не е виновен за катастрофата.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:  www.news.bg


114621