Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / СДВР: Ще премахнем б...
СДВР: Ще премахнем барикадите по някое време през нощта

СДВР: Ще премахнем барикадите по някое време през нощтаМВР се закани, че ще разчисти блокадите в София по някое време през нощта, както направи това само преди два дни. Това стана ясно от извънреден брифинг на директора на СДВР Георги Хаджиев. Пресконференцията на СДВР дойде след като в социалните мрежи се появиха предупреждения, че полицията готви нов щурм срещу барикадите и е разпоредена мобилизация на униформените.  

"СДВР ще възстанови нормалния ритъм, барикадите ще бъдат премахати. Отговорността ще се носи от нарушителите на закона. Законът е един за всички", обяви той пред журналисти, на които не разреши да му задават въпроси. 

В изявлението си Хаджиев обяви, че целта на снощните протести била намесата на полицията и окървяването на проявата, но органите не се били поддали и предотвратили намеренията. След това той пробва да обясни тезата си с няколко примера.  "Относно желанието за окървавяване свидетелстваше и начина на блокада, който възпрепятстваше дори и преминаването на линейките", твърди шефът на СДВР. Установена била и "група от 15-20 лица с маски и качулки, които следваха профила на ултраси на агитки, а на други лица бяха раздавани бухалки и вериги, с които се връзваха кофите и пейките", обяви още Хаджиев. По думите му на място е имало и велосипедисти, които са били в постоянна аудио връзка и следели как се държат протестиращите. 

"Целта на всички тези мероприятия беше да предизвикат сблъсък с органите на реда и да окървавят протеста", патетично заяви още шефът на столичните полицаи. "За нас това не е война. Няма да допуснем кръвопролития. Крайната цел беше да ни обвинят във физическо насилие. Барикадите ще бъдат премахнати. Ще възстановим конституционния ред в столицата. Отговорността оттук нататък ще се носи от нарушителите на закона", закани се шефът на СДВР. 

Протестиращите на свой ред се усъмниха, че целта на полицията е да се стигне до провокации.  Информация за готвения щурм разпространи доста преди брифинга на СДВР Димитър Стоянов от разследващия сайт "Биволъ". "Довечера МВР се готви да "изнесе" отново протестните лагери на Орлов мост и Триъгълника (колко sexy) на властта. За момента има две опции. Първата - МВР да вкара провокатори, които да започнат да се бият с другите протестиращи или да започнат да нападат и мерят жандармерията. Просто за да им дадат повод да влязат сред протестиращите. Вторият вариант е да започнат да изнасят мирно и без насилие палатките, като се случи преди ден. Мои източници обаче твърдят, че към София се изнася личния състав на няколко ОДП-та и са им казали да се готвят за бой", написа Стоянов на страницата си в социалната мрежа. Подобно предупреждение отправи и гражданското сдружение Боец, което призова за отстояване на блокадата на Орлов мост до оставките.

"СДВР има заповед да "отстрани блокадите". Вероятно ще действат отново през нощта със същата тактика. Или ще я допълнят с внедрени провокатори, които да предизвикат напрежения, размирици и агресия вътре в блокадите и сред протестиращите, за да дадат формален повод на полицията и жандармерията да се намесят веднага и разбият всичко и всички.По информация на БОЕЦ има напрежениеи вътре в МВР, като част от служителите все по открито заявяват подкрепа и солидарност с протестиращите. Това кара Борисов, Гешев, Пеевски и Доган да бързат да смачкат протестите веднага, докато все още имат контрол", предупреди организацията. Оттам дават съвети на  протестиращите как да се държат в случай на нова полицейска акция. Сред инструкциите е присъствието на достатъчно многобройна група, масово документиране на случващото се, незабавно отстраняване на пияни, дрогирани и провокатори. 

 

Очаквайте подробности!

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Империята отвръща на удара

Властта не посмя втори път да разтури Орлов мост

Вие ще изринете 5 палатки, ние ще дойдем с нови 15!

Ден 30: ВЪПРЕКИ дъжда, ВЪПРЕКИ август, ВЪПРЕКИ Ковид-19 и репресиите: 50 000 демонтрират в София, хиляди в страната. Барикади на ,,Орлов мост"

Арогантната власт в опит да безчинства: Полицаи опитаха да атакуват палатките на майките пред Министерски съвет

"Не можем да продължаваме да живеем така!" Университетски преподаватели призоваха за още протести

За опасността от мълчанието на безразличните

Тази нощ не беше атакувана свободата на хора от барикадите. Атакувана беше свободата на българския гражданин, който живее мирно и иска да живее по достоен начин

МУТРИ - ВЪН! Фейсбук прелива от ГНЯВ и ЯРОСТ!! ВИЖТЕ >>

 

 

 

 


132837